/* Milonic DHTML Website Navigation Menu Version 5.0 Written by Andy Woolley - Copyright 2003 (c) Milonic Solutions Limited. All Rights Reserved. Please visit http://www.milonic.com/ for more information. Although this software may have been freely downloaded, you must obtain a license before using it in any production environment. The free use of this menu is only available for Non-Profit, Educational & Personal Web Sites who have obtained a license to use. Free, Commercial and Corporate Licenses are available from our website. You also need to include a link back to http://www.milonic.com/ if you use the free license. All Copyright notices MUST remain in place at ALL times. This includes the first three lines of this notice on every page that uses the menu. If you cannot comply with all of the above requirements, please contact us to arrange license waiver. */


săptămâna prevenirii        criminalităţii
jiu valley

being a minority

phare

world bank
business breakfasts
european opportunities
appo

leader project
public events
public utilities

1 (întâi-ul) Decembrie în Europa

• galerie media


  
projects
projects 1 (întâi-ul) Decembrie în Europa
 

În perioada 30 noiembrie - 10 decembrie 2007, IDEE a derulat proiectul de comunicare publica „1 (întâi-ul) Decembrie în Europa”, proiect menit sa informeze cetatenii români cu privire la avantajele si dezavantajele aderarii în Uniunea Europeana si sa încurajeze formarea unei identitati europene a cetateanului român. Consideram ca fara informatie formulata corect si fara o identitatea comuna, aderarea poata sa ramâna un simplu act formal, fara un impact real asupra societatii românesti. De aceea, cu sprijinul financiar al Agentiei pentru Strategii Guvernamentale, am gândit si implementat proiectul „1 (întâi-ul) Decembrie în Europa”.

La aproape un an de la aderarea României în Uniunea Europeana, cetateanul român are parte de putina informatie corecta si coerenta legata de subiectul integrarii si, mai ales, de schimbarile pe care fiecare dintre noi le va resimti în viitorul apropiat. Noi, cei de la IDEE, am resimtit nevoia unui proiect prin intermediul caruia cetateanul român mediu sa primeasca o doza de informatie corecta, succinta, bine formulata, alaturi de un simbol al procesului de integrare care a început la 1 ianuarie 2007 si continua sa aiba loc.

Ne-am propus sa îmbinam în mod inovativ o campanie clasica de comunicare publica cu o initiativa de constructie identitara. Proiectul a inclus distribuirea de stegulete, având imprimate pe o parte steagul României si pe cealalta parte steagul Uniunii Europene, si de pliante, care au prezentat o serie de informatii relevante legate de importanta aderarii României la Uniunea Europeana. Elementele preponderent vizuale ale proiectului, steguletele, au avut drept scop atragerea atentiei cetatenilor catre proiectul nostru, în timp ce pliantele au avut rolul de a informa cetatenii despre relatia României cu Uniunea Europeana.

Proiectul nostru a implicat 12 echipe de promoteri care au distribuit 300 000 de stegulete si 50 000 de pliante. Pe 1 Decembrie, promoterii au participat la parada militara, iar în seara zilei de sâmbata, echipele au fost prezente si la inaugurarea celui mai înalt brad de Craciun din Europa, în Piata Unirii. În saptamâna ce a urmat, IDEE a continuat sa împarta simbolurile proiectului „1 (întâi-ul) Decembrie în Europa” în punctele centrale ale municipiului Bucuresti.

Am elaborat proiectul „1 (întâi-ul) Decembrie în Europa” ca o initiativa cu impact mediatic, dincolo de impactul sau direct. Imagini cu steguletele si pliantele noastre au aparut la posturi de televiziune ca Realitatea TV, Antena 1, TVR1, Antena3 sau TVR2. De asemenea, mai multe informatii despre proiectul desfasurat de IDEE pot fi gasite pe www.romaniaineuropa.ro.

 
 © 2003 Idee.