10 filme cu astronauți pe care trebuie să le veziCele mai bune filme cu astronauți

Pentru cea mai recentă listă de filme, am selectat o selecție de filme spațiale cu o intrigă care are loc departe de Pământ. Filmele din Star Wars nu pot fi clasificate, deoarece reprezintă o lume separată, așa că lista noastră nu le include.

Care este filmul tău preferat despre astronauți? Spune-ne într-un comentariu sau postează pe pagina noastră de Facebook! Ordinea filmelor se bazează exclusiv pe opinia dumneavoastră.

10. Armageddon /1998/

SF-ul spațial Armageddon este din epoca în care reprezentarea imponderabilității și trucurile cinematografice erau la începuturi. Filmul din 1998 urmărește luptele unei echipe care încearcă să prevină o catastrofă globală. Doar maeștrii forajului pot opri un meteorit gigantic care se îndreaptă spre Pământ și care distruge viața pe Planeta Albastră. Problema este că echipa, condusă de Bruce Willis și susținută de Ben Affleck, este formată din foratori de petrol. Problemele sunt garantate de acum încolo.

Armageddon 1998

Al 9-lea Ghid al autostopistului galactic /The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, 2005/

Când te trezești și afli că nu numai casa ta este pe cale să fie demolată pentru a construi o autostradă, dar și că ființe extraterestre ciudate sunt pe cale să facă același lucru cu întreaga ta planetă pentru o autostradă spațială galactică, îți dai seama că ai o zi proastă. Pentru Arthur Dent (Martin Freeman), este exact ceea ce se întâmplă. Împreună cu prietenul său - care, în mod neașteptat, se dovedește a nu fi nici el de pe Pământ, ci un autostopist intergalactic - se îmbarcă în aventuri incredibile în unele dintre cele mai ciudate locuri din galaxie.

Galaxis útikalauz stopposoknak (The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, 2005)

8. Primul om /First Man, 2018/

După California Dream, Ryan Gosling și Damien Chazelle fac din nou echipă, de data aceasta pentru a filma o poveste adevărată uimitoare despre misiunea NASA de a trimite un om pe Lună. Filmul se concentrează pe viața lui Neil Armstrong între 1961 și 1969 și spune povestea muncii minuțioase și a sacrificiului care au dus la cea mai periculoasă misiune din istorie. Filmul se bazează pe cartea lui James R. Hansen.

Az első ember (First Man, 2018) - Kritika

7. Al optulea pasager: moartea /Alien, 1979/

Echipajul navei Nostromo, care tocmai se întorcea acasă, primește o misiune neașteptată: să investigheze un semnal de ajutor de origine necunoscută. Ajung pe o planetă nelocuită unde găsesc o navă spațială abandonată cu multe capsule în formă de ou în interior. Unul dintre ouă se deschide, iar creatura extraterestră din interior se lipește de una dintre fețele lor. Astronautul supraviețuiește atacului, dar zace nemișcat, iar creatura nu poate fi îndepărtată. După ce extraterestrul cade de unul singur, bărbatul își recapătă cunoștința și se alătură companionilor săi. Dar, în timp ce mănâncă, un monstru iese din corpul său și îi ucide pe membrii echipajului unul câte unul. Cu toate acestea, Ripley opune rezistență.

A nyolcadik utas: a Halál /Alien, 1979/