10 mari filme recente pe care trebuie să le vedeți10 mari filme recente pe care trebuie să le vedeți

În ultimii ani, au apărut mai multe filme care nu au primit prea multă atenție, dar care ar fi meritat să fie văzute de mai multă lume. În următorul articol, dorim să vă oferim mai multe informații despre aceste producții. Dacă ești în căutarea unei experiențe cinematografice deosebite pentru tine, iată 10 filme pe care îți recomandăm să le vezi!

1. Fiii pierduți ai Sudanului (The Good Lie, 2014)

Un grup de refugiați sudanezi are șansa de a începe o viață nouă în Kansas, SUA. Viețile lor se schimbă pentru totdeauna atunci când o întâlnesc pe Carrie Davis(Reese Witherspoon), o recrutor de locuri de muncă.

Szudán elveszett fiai (The Good Lie, 2014)

2. Lion (Lion, 2016)

Saroo, în vârstă de cinci ani, se trezește într-o dimineață și se trezește că călătorește singură într-un tren greșit, tot mai departe de casa ei din nordul Indiei. Băiatul, speriat și confuz, este transportat la o mie și jumătate de kilometri distanță, în orașul Calcutta, un oraș plin de viață și opac. Cumva reușește să supraviețuiască pe străzi până când ajunge într-un orfelinat. Acolo, este adoptat de un cuplu australian și crescut în siguranță și iubit în orașul Hobart. Pentru a nu părea nerecunoscătoare față de noii ei părinți, își îngroapă trecutul adânc în ea, împreună cu speranțele și visele de a-și revedea vreodată mama și fratele biologic. Dar o întâlnire întâmplătoare cu alți indieni îi reaprinde dorința secretă. Cu doar o mână de amintiri și o nouă tehnologie numită Google Earth, Saroo pornește în cea mai mare și mai imposibilă căutare a familiei sale pierdute din timpurile moderne.

Oroszlán (Lion, 2017) – Kritika

3. Brooklyn (2015)

Acțiunea filmului este plasată în anii 1950. Eilis (Saoirse Ronan) este o fată irlandeză care vrea mai mult decât primește, așa că decide să părăsească casa mamei sale și să emigreze la New York, țara promisă. Pentru ea, New York-ul este ca și cum s-ar afla pe o planetă complet străină și, la început, îi este greu să se integreze. În curând, ea întâlnește un bărbat italo-american chipeș, iar dorul de casă este înlocuit de o dragoste copleșitoare. Cu toate acestea, vechea ei viață nu dispare fără urmă și se vede pusă în fața unei alegeri: două lumi, două vieți. Ea trebuie să decidă.

Brooklyn (2015)

4. Dreptul de a număra (Hidden Figures, 2016)

Sfârșitul anilor '50: Statele Unite ale Americii se află într-o campanie uluitoare pentru a învinge Rusia în cursa spațială. Dar se pare că banii, inteligența și determinarea sunt toate în criză... când găsesc o flacără neexploatată, neexploatată, pe care nimeni nu s-a gândit să o folosească până acum. La urma urmei, ei sunt suspecți la mai multe niveluri: femeile și negrii. Cele trei femei sunt adevărate computere umane: nimeni nu înțelege cum pot face calculele pe care le fac, dar ele urcă cu viteza rachetei în rândurile NASA, unde lucrează cei mai mari oameni de știință ai epocii. Scopul: să îl ducă pe John Glenn în spațiu... și apoi să îl aducă acasă.

A számolás joga (Hidden Figures, 2017)