12 filme fantastice despre paternitate pe care trebuie să le veziCele mai bune filme despre paternitate

Rolul de tată a inspirat multe filme din lumea cinematografiei. Și pe bună dreptate, pentru că există un singur tată. În compilația de mai jos, am selectat o selecție din această temă. Ordinea filmelor se bazează exclusiv pe opinia noastră. Care este filmul tău preferat despre paternitate? Împărtășește-o cu noi în comentarii sau în comentariile de pe pagina noastră de Facebook!

1) Tatăl miresei, 1991/

Cei care cred că o nuntă este o afacere simplă și grandioasă se înșeală amarnic! Fiica unui bărbat, care abia s-a născut și abia are douăzeci de ani, spune brusc: Am cunoscut un tip fantastic și mă voi căsători cu el! Bineînțeles că băiatul este îngrozitor, părinții lui sunt de-a dreptul oribili, iar nunta este coșmarul întruchipat. George Banks(Steve Martin) vrea doar să știe dacă este singurul care se simte așa.

Örömapa (Father of the Bride, 1991)

2) Viața este frumoasă /La vita è bella, 1997/

În 1938, visătorul Guido se îndrăgostește de profesoara sa Dora. Ea este logodnica unui ofițer nazist, dar Guido este pe jumătate evreu. El face tot posibilul să o împiedice să se căsătorească cu soldatul, apărând chiar ca ospătar la nuntă. Lupta lui reușește, se căsătorește cu Dora și au un fiu. Cu toate acestea, intervine războiul, iar Guido și familia sa sunt duși într-un lagăr de internare. Pentru a le alina suferința, el își dă seama că întreaga situație este un joc, în care prizonierii sunt concurenții, iar răpitorii sunt stăpânii jocului. Povestea folosește un umor dulce-amărui pentru a arăta puterea imaginației și a iubirii în mijlocul celor mai mari drame umane.

Az élet szép (La vita é bella, 1997)

3) The Pursuit of Happyness, 2006/

Scopul lui Chris Gardner este de a-și vedea familia fericită, de a le oferi siguranță financiară, dar cumva nu reușește niciodată. Tot ceea ce vede este imaginea bogăției, dar în ciuda eforturilor sale, norocul îl ocolește. Pe măsură ce situația lor se înrăutățește, soția sa îl părăsește, lăsând în urmă fiul lor de cinci ani. Sătul, Chris are o idee îndrăzneață: vrea să devină broker. Pentru a obține slujba, trebuie să urmeze un curs, dar pentru a face acest lucru trebuie să renunțe la slujbă. În timp ce se adâncește în "știința" brokerajului, atinge fundul sacului din punct de vedere financiar. Ea și fiul ei sunt nevoiți să se adăpostească în săli de așteptare și în adăposturi. În ciuda acestui fapt, Chris nu este descurajat, are o abordare pozitivă și încearcă să demonstreze că orice dificultate poate fi depășită cu puțină dragoste și veselie.

A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness) 2006

4) În căutarea lui Nemo /Finding Nemo, 2003/

În ciuda avertismentelor și mustrărilor tatălui său, Nemo, un mic peștișor clovn, părăsește siguranța oceanului pentru a-și satisface curiozitatea și a merge să vadă o navă. Dar apoi este prins și ajunge în acvariul unui cabinet stomatologic. Tatăl ei pornește imediat în căutarea ei împreună cu partenerul său Marlin, dar călătoria este plină de pericole. Între timp, Nemo pune la cale un plan de evadare.

Némó nyomában /Finding Nemo, 2003/