15 filme uluitoare pe care trebuie să le veziToplist: filme uluitoare

Există mii de filme în oferta cinematografică de astăzi care sunt complet previzibile în povestirea lor și nu reușesc să ne surprindă. Dar există și unele filme care încearcă să ne depășească limitele și să iasă din mulțime. Iată câteva producții uluitoare, care nu sunt menite să fie vizionate doar o singură dată.

Desigur, ar mai putea fi câteva filme uluitoare pe lista noastră. Dacă ați ratat preferata dumneavoastră, vă rugăm să ne anunțați în comentarii, sau pe pagina noastră de Facebook sau într-un comentariu care film uluitor este cel mai apropiat de tine. Compilarea este subiectivă și aleatorie!

1. Pământul de deasupra noastră (Another Earth, 2011)

În ziua în care astronomii descoperă că în sistemul nostru solar există o altă planetă, Rhoda se prăbușește cu mașina, iar John, un compozitor, își pierde familia. Petrece patru ani în închisoare și, când este eliberată, vrea să-i spună lui John că ea a provocat moartea celor dragi ei. Dar John nu a reușit să treacă mai departe, iar ea nu poate să se confeseze... Între timp, există un loc pe o navă spațială spre o nouă planetă, iar Rhoda, incapabilă să-și găsească locul în această lume, face o încercare.

Felettünk a Föld (Another Earth, 2011)

2. A Beautiful Mind (2001)

John Forbes Nash Jr.(Russell Crowe) este student la matematică la Universitatea Princeton, unde este greu pentru cineva care nu are nici avere și nici familie să se remarce în lumea extrem de competitivă. Dar Nash este diferit într-un fel, iar geniul său este o dovadă în acest sens, schimbându-și nu numai propria viață, ci și știința. Viața lui o ia razna atunci când o întâlnește pe femeia pe care o iubește (Jennifer Connelly), iar prietenul său (Paul Bettany) îl susține în tot ceea ce face. Dar cunoștințele lui Nash nu sunt de interes doar pentru persoanele private...

Egy csodálatos elme (A Beautiful Mind, 2001)

3. K-Pax - The Inner Planet (K-Pax, 2001)

Prot(Kevin Spacey) este un personaj nevinovat care ajunge cumva să fie prins de polițiști, fiind prins în mijlocul mai multor jafuri. Prot face comentarii ciudate la secția de poliție, cum ar fi faptul că lumina de pe această planetă este foarte puternică. Pe K-PAX, planeta sa natală, este mai puțin luminos. Așa intră în scenă un psihiatru de la un spital local, Dr. Mark Powell (Jeff Bridges). Prot se află în grija lui. Powell este un medic cu experiență care a văzut multă acțiune și încearcă să ajungă la fondul problemei. El susține că se află într-o misiune de cercetare pe Pământ și că se va întoarce înainte de sfârșitul verii. Dar Powell caută o explicație mai pragmatică pentru comportamentul ciudat al lui Prot.

K-Pax - A belső bolygó (K-Pax, 2001)

4. Dogville - The Asylum (Dogville, 2003)

Grace(Nicole Kidman), o femeie frumoasă care fuge de urmăritorii ei, ajunge într-un orășel izolat, cunoscut sub numele de Dogville de către cei care îl cunosc. Orașul este situat în Munții Stâncoși, la capătul unui drum care duce la o mină de argint. Dintre toți orășenii, Tom (Philip Baker Hall) este cel care o susține cel mai mult, simțind că este unul dintre ei. Tom o ascunde în mină și apoi îi induce în eroare pe urmăritori. Localnicii decid să-l lase pe noul venit să rămână în Dogville timp de două săptămâni.

Dogville - A menedék (Dogville, 2003)