3 filme cu Bruce Willis de care s-ar putea să nu fi auzit de ele



Filme cu Bruce Willis

Televiziunile comerciale naționale adoră să repete cele mai de succes filme ale sale (filmele Die Hard, The Last Scout, Pulp Fiction, Armageddon etc.). Există nemulțumiri legitime cu privire la filmele sale, deoarece cariera sa de actor a avut suișuri și coborâșuri, iar alegerile sale cinematografice au fost afectate de pașii greșiți (Enemy's Land, Two Copper, Set Up). Unele dintre filmele sale sunt, de asemenea, și au fost, mai puțin abordate, lucrări mai meritorii: Asasinarea unui Suligore, Billy Bathgate și Desire. În niciunul dintre aceste filme Bruce Willis nu ar trebui tratat ca un protagonist, deoarece el nu este coloana vertebrală a poveștii, ci mai degrabă completează filmele cu prezența și interpretarea sa. Dintre cele trei filme, probabil că aș evidenția Desires, pe care l-aș recomanda tuturor, dacă vă uitați pur și simplu la prestația lui Bruce.

1) Asasinarea președintelui unui liceu (2008)

La școala St. Donovan, studentul jurnalist Bobby Funke (Reece Thompson) este rugat să afle și apoi să scrie despre cine ar fi putut fura documentele din seiful directorului (Bruce Willis). După ceea ce el crede că este o investigație de succes, nefericitul nostru protagonist devine o vedetă minoră. Chiar și cea mai bună fată de la școală îl invită la balul de absolvire și, cu cât se cunosc mai bine, cu atât se simt mai atrași unul de celălalt. Referirea la titlul filmului vine după aceea, ceea ce este aproape secundar pentru poveste. Dacă ar fi fost într-adevăr un elev care a încercat să-l ucidă pe director, iar elevii ar fi plănuit de fapt o tentativă de asasinat pentru că îl urau atât de mult, atunci am fi avut parte de un film cu o atmosferă asemănătoare, de exemplu, cu The New Diri, cu James Belushi în rolul principal. Dacă ar fi mers pe această cale, filmul ar fi putut să se adreseze unui public mai larg, dar acum avem parte de un film plăcut pentru adolescenți, nimic mai mult.

Merénylet a suligóré ellen (Assassination of a High Scool President - 2008)

Din fericire, nici timpul de rulare nu este prelungit, știind că filmul nu are mai mult. Deci titlul îl cam păcălește pe spectator. Din cauza slăbiciunii personajelor și a glumelor pur și simplu studențești, este greu să menții o atenție susținută. Este greu să implici spectatorul și, din această cauză, terminăm filmul puțin dezamăgiți. Personal, mi-ar fi plăcut să-l văd pe Willis într-un rol mai mare, dar cum nu i s-a oferit un personaj bun, nu a reușit să profite la maximum de șansa pe care i s-a oferit. Pentru mine, filmul a fost o ocazie ratată, a avut idei, dar nici regia, nici actorii nu au reușit să creeze ceva durabil. Plăcut mediocru, nimic mai mult pentru o după-amiază de duminică.

2) Billy Bathgate - 1991

1935 New York, Bronx. Suntem la jumătatea anilor 1930, iar gangsterii conduc aproape toate zonele importante ale orașului, unde Dutch Schultz (Dustin Hoffman) este șeful bandei, aflat în vizorul judecătorilor și al polițiștilor. Bruce Willis și Nicole Kidman au preluat rolul la începutul carierei lor de actori. Filmul vorbește despre Billy Bathgate (Loren Dean), un tânăr cu talent pentru a face bani, care, din întâmplare, îi atrage atenția lui Dutch și îl ia sub aripa sa. Acesta îl învață pe băiatul remarcabil de sărac și amabil cum să-și folosească inteligența și curajul în multe domenii ale vieții și ale crimei. De la Otto Berman (Steven Hill), de exemplu, învață trucurile unui contabil viclean și descurcăreț. Iar Bo Weinberg, interpretat de Bruce, este personajul negativ care conduce "afacerile" bandei. El strălucește în acest rol, chiar dacă este un rol mic și secundar, dar îl valorifică la maximum. Filmul este despre ei, despre onoare, despre loialitatea față de o bandă, despre trădare, despre bani.

Billy Bathgate - 1991

Bineînțeles, această bandă este și despre contradicții și trădări, care este principalul leitmotiv al filmului, pentru că Bo Weiberg furnizează informații și bandei rivale, ceea ce este, de asemenea, o modalitate de a-și distruge propria bandă, deoarece Dutch îi descoperă duplicitatea. Problema cu adevărat mare, desigur, este atunci când olandezul este pus sub acuzare din nou și din nou, iar atunci banii nu mai sunt soluția la toate problemele obișnuite. L-am văzut pe Dustin Hoffma în multe roluri bune în cariera sa, este un actor excepțional de bun (Rain Man, Golden Mask, Kramer Kontra, Kramer), dar rolul de șef de gangster nu a fost o alegere bună pentru el. Nu are nici temperamentul, nici înfățișarea necesară pentru a oferi o interpretare credibilă în rolul principal. Îi lipsesc forța și rezistența pe care le vedem la Robert De Niro sau Marlon Brando în filmele lor de acest stil. Bineînțeles că Hoffman se află pe lista celor mai buni actori (așa cum o dovedesc premiile Oscar și Globul de Aur), dar nu a putut scoate din rutină un astfel de personaj. În afară de acest defect, este un film remarcabil, despre care auzim foarte puțin, chiar dacă are câteva vedete foarte mari. Melodiile fac momentul foarte plăcut, iar pe alocuri sublim, ceea ce nu este de mirare, deoarece muzica a fost compusă de talentatul Mark Isham. Brutalitatea și agresivitatea sunt sporadice și rare, iar micul plus, distribuția familiară a personajelor care dă atmosfera caracteristică genului, lipsește. Violența nici măcar nu ia forma filmelor de gangsteri, dar totuși ne captează atenția pe tot parcursul filmului. Din păcate, niciunul dintre actori nu oferă performanțe remarcabile, de durată. Acesta este probabil motivul pentru care filmul nu a avut un mare succes.

3) Gânduri mortale (1991)

Soțul agresiv, vulgar, rău de gură, bețiv și bețiv este interpretat cu brio de Bruce Willis în acest film. În primul cadru de deschidere, Cynthia (Demi Moore) este pe cale să dea o declarație la poliție despre uciderea soțului lui James (Bruce Willis), soțul prietenei sale din copilărie Joyce (Glenne Headly), de către detectivul John Woods (Harvey Keitel). Încă de la începutul filmului, urâm personajul lui Willis și aproape că ne pare rău pentru modul în care prietenele trebuie să-și trăiască viața. Joyce suportă mult timp această perioadă tulbure și neplăcută, aproape așteptând momentul potrivit pentru a-și îndepărta soțul. Când cei trei ies în oraș într-o seară, soția face ceea ce a visat întotdeauna să facă, James este ucis... iar cadavrul este ascuns... Dacă a fost o crimă sau un accident este dezvăluit la sfârșitul interogatoriului poliției, adăugând o întorsătură neașteptată unui film deja interesant. Actorii noștri, toți trei -Bruce-Demi-Glenne- au interpretări bine echilibrate, performanțele lor fiind principalul motor al filmului! Muzica este prezentă în mod minimalist, amestecându-se cu povestea doar atât de sugestiv cât este necesar, pentru că în acest gen o astfel de reținere este una dintre virtuțile filmului.

Öldöklő vágyak (Mortal Thougts - 1991)

Având în vedere că avem de-a face cu un film vechi de aproape 30 de ani, nu trebuie să uităm că avem de-a face cu o operă care merită să fie realizată și astăzi. La începutul anilor '90 s-au făcut multe lucrări pe care astăzi nu le-am putea urmări cu aceeași atenție! În zilele noastre nu mai există trucuri CGI spectaculoase pentru a vinde un film, ci doar o poveste care te captivează și te atrage.

Demi și Bruce erau deja căsătoriți atunci când a fost realizat filmul, ceea ce a fost evident în film, deoarece aveau o relație bună și au făcut ca toate scenele în care au jucat împreună să pară fără efort. Hainele, coafurile uriașe ale femeilor, machiajul puternic și bijuteriile din film reprezintă o reprezentare frumoasă a vieții oamenilor din clasa de mijloc din acea perioadă, readucându-ne în memorie cum era moda actuală. Nu este o capodoperă, bineînțeles, dar este mult mai memorabil decât filmele mediocre și ușor de uitat, pe care avem tendința de a le trece cu vederea.