7 fapte surprinzătoare despre sărbătorita Courteney CoxCourteney Cox fapte interesante

Courteney Cox este o actriță, producătoare și regizoare americană. Este cunoscută mai ales pentru rolurile Monica Geller din serialul de succes Friends, Gale Weathers din franciza Scream și Jules Cobb din Desperate Singles. Actrița nominalizată la Globul de Aur a împlinit recent 57 de ani și iată câteva date interesante despre viața ei.

Courteney Cox érdekességek

1. Părinții ei au divorțat în 1974, tatăl ei s-a mutat în Florida, iar mama ei s-a recăsătorit. După absolvire, Courteney a plecat la Washington, D.C. pentru a studia arhitectura, dar a renunțat curând pentru a se dedica modelingului.

2. Își datorează cariera unui videoclip muzical. De fapt, ea a dansat în lumea filmului, apărând pentru prima dată în videoclipul lui Bruce Springsteen, Dancing in the Dark, în 1984. La acea vreme studia arhitectura, dar această scenă i-a schimbat viața.

Courteney Cox érdekességek

3 Cox și-a făcut debutul pe ecran în 1987, jucând în He-Man (1988), Silk Jacket 2 (1988) și Curiosity Kills (1989), înainte de a atinge un punct de cotitură în carieră în 1994, când a fost distribuită în rolul Monicăi Geller din serialul TV Friends. Împreună cu colegii ei, a devenit una dintre cele mai bine plătite vedete ale serialului, o comedie de situație care s-a bucurat de zece sezoane și a avut un succes uriaș în întreaga lume.

4. Cel de-al șaselea sezon din Friends a avut premiera după ce Courteney Cox și David Arquette s-au căsătorit, iar actrița și-a schimbat numele, adăugând cuvântul Arquette după numele fiecărui personaj în genericul de titlu și dedicând episodul lui Courteney și David, care s-au căsătorit.

Jóbarátok /Friends, 1994/