8 filme de neuitat ale neuitatului Gene WilderCele mai bune filme ale lui Gene Wilder

Unul dintre cei mai mari actori din toate timpurile, Gene Wilder s-a născut în urmă cu aproape 88 de ani, în Wisconsin, SUA, din William J. și Jeanne (Baer) Silberman. A dezvoltat un interes intens pentru actorie în copilărie, mai întâi când mama sa s-a îmbolnăvit într-o zi, iar Gene a reușit să o facă să râdă. Genialul actor și-a lăsat amprenta în 21 de filme până la moartea sa, în 2016, iar noi am selectat cele opt filme preferate. În memoria lui Gene Wilder, iată opt dintre cele mai memorabile interpretări ale sale:

8. Luna de miere bântuită (1986)

Într-o zi, un celebru om de radio (Gene Wilder) decide să se căsătorească și călătorește la un conac izolat la țară împreună cu mireasa sa, care este și colega sa. Unirea lor este bine primită de toți, mai puțin de fantomele din casă. În castelul bântuit, ei nu găsesc liniștea la care tânjeau în luna de miere, ci își văd viețile amenințate la fiecare pas. În plus, gazda lor, o mătușă cu trăsături mai degrabă masculine, nu privește cu prea multă bunăvoință, convinsă că nepotul ei se comportă foarte ciudat în ultima vreme: trebuie să fie vârcolacul.

Nászéjszaka kísértetekkel (Haunted Honeymoon, 1986)

7. Bonnie și Clyde (Bonnie and Clyde, 1967)

Povestea lui Bonnie Parker (Faye Dunaway) și a lui Clyde Barrow (Warren Beatty) este plasată în timpul anilor de criză din America. După o serie de jafuri, duo-ul lui Bonnie și Clyde devine o bandă de cinci persoane când li se alătură Moss (Michael J. Pollard) și fratele și soția lui Clyde, care tocmai au fost eliberați din închisoare. Aceștia devin cunoscuți pentru numărul tot mai mare de jafuri. Apoi, peste noapte, devin infractori căutați în fiecare stat pentru crimă.

Bonnie és Clyde (Bonnie and Clyde, 1967)

6. Speeding with Murder (Silver Streak, 1976)

Pasageri ciudați se adună într-un tren care se deplasează cu viteză de la o parte la alta a Americii. În acest tren, George Caldwell (Gene Wilder), un editor de cărți cu maniere rele, o întâlnește pe Hilly Burns(Jill Clayburgh), care lucrează ca asistentă a unui profesor de istorie. Ei se îndrăgostesc unul de celălalt cu o viteză amețitoare, dar totul se întoarce împotriva lor: se dovedește brusc că șeful lui Burns a fost ucis, iar cuplul ciudat pornește în căutarea criminalului. Caldwell este aruncat din tren și doar datorită unui hoț de mașini mărunt poate să se urce din nou pe scuter la timp pentru a-și salva iubita.

Száguldás gyilkosságokkal (Silver Streak, 1976)

5 Tânărul Frankenstein (1974)

Dr. Frankenstein (Gene Wilder) este un profesor universitar de succes al cărui trecut este umbrit de controversata operă a bunicului său. Când află că a moștenit castelul familiei din Transilvania, se duce imediat acolo pentru a inspecta proprietatea, ignorându-și logodnica, care a rămas peste hotare. Ajuns la castel, doctorul decide să continue experimentul abandonat al bunicului său.

Az ifjú Frankenstein (Young Frankenstein, 1974)