Ar putea exista un nou film despre Piatra Filozofală, cu Eddie Murphy?Ar putea exista un nou film despre Piatra Filozofală, cu Eddie Murphy?

James Vanderbilt a scris scenariile unor filme precum Zodiac, The Amazing Spider-Man (și continuarea acestuia), Independence Day 2: Resurrection și, cel mai recent, Scream 5. Dar ultimele vești sunt că un alt proiect este pe masă: ar putea scrie ultima parte a filmului "Piatra filozofală".

A bölcsek kövére (The Nutty Professor, 1996)

Poate că puțini știu, dar comedia lui Eddie Murphy din 1996 nu este o operă originală, ci a fost deja un remake sau un reboot. A fost o reluare a filmului Dilidoki din 1963, în care a jucat Jerry Lewis (în calitate de scenarist și regizor). Singurul lucru pe care cele două filme îl aveau în comun era că un profesor distrat inventează un medicament care îl transformă într-un afemeiat, dar care sfârșește prin a-i face mai mult rău decât bine. Deși considerat de mulți fani și critici ca fiind prima etapă a declinului carierei lui Eddie Murphy, filmul The Philosopher's Stone a avut un succes financiar uriaș. A avut încasări de 270 de milioane de dolari la nivel mondial, așa că nu a fost o surpriză că a urmat o continuare câțiva ani mai târziu. Nu a fost o surpriză nici faptul că acesta nu a avut nici pe departe același succes ca predecesorul său.

Dar, revenind la proiectul lui James Vanderbilt, nu se știu prea multe deocamdată, în afară de faptul că el și compania sa de producție Project X lucrează la pre-producția filmului. Este prea devreme pentru a vorbi despre poveste, cine va fi regizorul și, cel mai important, cine va fi actorul principal. Implicarea lui Eddie Murphy în film poate fi exclusă. Dacă te uiți la actorii care sunt atât de pasionați de interpretarea mai multor personaje în același film, te-ai gândi brusc că Martin Lawrence ar putea fi candidatul principal. Dar asta e doar o presupunere...