Cele mai bune 15 filme de fotbal americanCele mai bune filme de fotbal american

Hollywood-ul este foarte pasionat de poveștile care au legătură cu mingea de ouă. Iar nouă ne place să alcătuim topuri de filme, așa că lista noastră de filme de fotbal american nu trebuie ratată. Deși am împărtășit deja cu cititorii noștri care credem că sunt cele mai bune filme pe această temă, am extins puțin lista noastră datorită numărului de comentarii. Bineînțeles, acest top se bazează și pe opinia noastră! Dacă mai lipsește din listă producția de fotbal preferată, anunțați-ne în comentarii sau într-un comentariu pe pagina noastră de Facebook.

Radio 15 (2003)

Robert Kennedy(Cuba Gooding, Jr.) era prostul din orășelul de provincie căruia toată lumea îi spunea "Radio". Copiii l-au ostracizat din cartierul lor, râzând mereu de băiatul retardat. Robert era un fan al fotbalului și gândurile sale erau mereu la echipa de fotbal. De asemenea, a avut curajul de a face imposibilul, cu ajutorul antrenorului său de fotbal din liceu(Ed Harris). Datorită prieteniei și sprijinului său, Robert devine antrenorul secund al echipei. După multe bătălii grele, echipa locală va concura pentru campionat, iar locuitorii orașului îi vor purta pentru totdeauna pe amândoi în inimile lor.

Rádió (Radio, 2003)

Al 14-lea joc de echipă (2014)

Acest film despre fotbal american spune povestea lui Bob Ladouceur (James Caviezel), legendarul antrenor de fotbal care a ridicat liceul De La Salle High School Spartans din obscuritate la celebritate, după ce a câștigat 151 de meciuri consecutive cu ei. În acest fel, a stabilit un record în istoria sportului american.

Csapatjáték (When the Game Stands Tall, 2014)

13. De neoprit (2008)

În anii 1950, existau puține oportunități pentru un tânăr de culoare de a se remarca. Ernest "Ernie" Davis (RobBrown) încerca să reușească în fotbalul american. A jucat pentru Syracuse University și a devenit celebru la nivel național când a câștigat două titluri cu echipa sa în 1959-61. În 1959, un jurnalist sportiv i-a văzut isprăvile de alergare și i-a pus numele Elmira Express. Davis a devenit un simbol în rândul negrilor și a contribuit la consolidarea mișcării pentru drepturile civile. Deși a murit de leucemie în 1963, persoana sa a schimbat pentru totdeauna sportul și cultura americană.

A megállíthatatlan (The Express, 2008)

12. Stăpânitorul de apă (1998)

Bobby(Adam Sandler) a trecut de 30 de ani, dar se pare că nu reușește să iasă din fusta mamei sale (Kathy Bates). Mama hotărâtă îi permite doar suficientă libertate pentru a fi băiatul de apă al echipei de fotbal a colegiului. Copiii îl tachinează dur, dar el își ia slujba în serios. Poate prea mult, pentru că antrenorul îl dă afară. Antrenorul celei mai slabe echipe din ligă îi bagă mâna sub braț și îl transformă într-un jucător care valorează o avere. Băiatul îl plătește înapoi, iar echipa urcă în clasament.
A vizesnyolcas (1998)

Adam Sandler a fost nominalizat la premiul MTV Movie Award pentru cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea sa în film.