Cele mai bune 20 de filme din toate timpurile, potrivit IMDBCele mai bune filme din toate timpurile

În articolul următor, prezentăm pe scurt cele douăzeci de filme considerate cele mai bune de către IMDB, cea mai mare bază de date de filme. Lăsați un comentariu sub articol sau în secțiunea de comentarii de pe pagina noastră de Facebook și spuneți-ne ce filme credeți că merită vizionate cu siguranță!

20. Hetedik (1995)

Detectivul începător David Mills(Brad Pitt) și partenerul său, William Sommerset(Morgan Freeman), care se retrage din activitate, investighează un criminal în serie vicios care își vânează victimele în funcție de cele șapte păcate cardinale din Biblie, iar cruzimea sa nu cunoaște limite. Metodele sale îl uimesc nu numai pe tânărul și impulsivul detectiv, ci și pe partenerul său, care a suferit mult timp și este cumpătat. Această poveste obsedantă și captivantă are un final care nu poate fi atins cu adevărat decât în cadrul planului întortocheat al unui geniu criminal.

Hetedik (Se7en, 1995)

19. Cei șapte samurai (1954)

Pentru a respinge un atac asupra satului lor, sătenii angajează șapte samurai rătăciți. Samuraii intră în luptă cu bandiții, iar motivele lor se schimbă: la început luptă pentru ei înșiși, dar treptat devin din ce în ce mai hotărâți să lupte pentru țărani. Supraviețuitorii ajung să realizeze că victoria nu aparține samurailor, ci țăranilor.

A hét szamuráj /Shichinin no samurai, 1954/

18. Zbor spre cuibul cucului (1975)

McMurphy(Jack Nicholson) este un hoț mărunt care preferă să fie închis într-un spital de boli mintale decât în închisoare, dar are grijă să îi înșele doar pe cei din jurul său, refuzând să fraternizeze cu deținuții. Dar atitudinea sa se schimbă încet-încet, pe măsură ce descoperă că deținuții azilului nu sunt mai nebuni decât el. Când McMurphy află despre metodele instituției, nu-și poate reduce la tăcere conștiința sâcâitoare și ia decizii care îi depășesc propriile interese.

Száll a kakukk fészkére (One Flew Over the Cuckoo's Nest, 1975)

17.

Încă de când era copil, Henry Hill a vrut să fie un om important. Îl privea cu nostalgie pe mafiotul care locuia vizavi, care venea mereu acasă cu mașini mari, care era mereu însoțit de cele mai bune femei și care nu era niciodată hărțuit de poliție pentru că dădea o petrecere prea zgomotoasă în miez de noapte. Într-o zi, Henry ia o decizie importantă: se oferă voluntar să ajute Mafia. Câteva zile mai târziu, vinde țigări furate la poarta fabricii, câteva luni mai târziu este cunoscut după nume de către portarul celui mai bun bar și nu trece mult timp până când este întâmpinat pe stradă de oameni care se tem de el.

Nagymenők (GoodFellas, 1990)

16.

Neo(Keanu Reeves) cunoaște lumea în care trăiește, sau cel puțin așa crede el, până când îl întâlnește pe Morpheus (Laurence Fishburne). Bărbatul misterios îi arată lucruri care îi dau viața peste cap. Dar adevărul are un preț, dar și un risc, mai ales atunci când noile cunoștințe înseamnă că nu ne mai putem mulțumi cu ceea ce avem. Morpheus îi dezvăluie o nouă realitate lui Neo și împreună încearcă să pună capăt lumii de coșmar a Matrix. Dar nu toată lumea este fericită.

Mátrix (1999)