Omenirea este preocupată de ceva timp de spațiu. Prima bătălie a cursei spațiale din timpul Războiului Rece a fost câștigată de ruși când, în 1961, după ce a trimis și a adus cu succes acasă o serie de animale, Iuri Gagarin a devenit primul om care a orbitat în jurul Pământului și s-a întors în siguranță. Au existat zvonuri conform cărora sovieticii ar fi trimis unul dintre oamenii lor înaintea lui Yuri, zvonuri care au fost tăinuite deoarece astronautul nu a supraviețuit misiunii... În cele din urmă, SUA au ieșit învingătoare, Neil Armstrong devenind primul om care a pășit pe Lună la 20 iulie 1969. Atunci a fost rostită fraza amenințătoare: "Un pas mic pentru om, un salt uriaș pentru omenire".
Apoi, Uniunea Sovietică s-a destrămat, SUA a redus bugetul NASA și, din această cauză, nu s-au mai întâmplat prea multe lucruri interesante în comunitatea spațială, cu excepția, poate, a Mars Walkers și a unuia sau două accidente nefericite. Este posibil ca în câțiva ani chinezii să se întoarcă pe Lună și atunci, dacă totul merge bine, ar putea să se dezvolte din nou o competiție sănătoasă pentru Marte, acum între China comunistă menționată mai sus și bătrâna războinică SUA. În cea mai recentă rundă a noastră, iată câteva dintre cele mai bune filme despre agitația spațială. Iată care sunt cele mai bune 6 filme spațiale!
Apropo de aterizarea pe Marte, filmul cu astronauți Rescue Expedition este o preluare a unei povești marțiene, mai exact. Filmul prezintă povestea fictivă a lui Mark Watney într-un mod destul de realist, chiar și potrivit experților NASA. Matt Damon joacă rolul principal al unui astronaut care, din nefericire, este separat de echipa sa și, ca urmare, rămâne blocat pe Marte. Povestea are multe răsturnări de situație interesante. Mark, care se întâmplă să fie botanist de formație, cultivă plante pe solul marțian în timp ce încearcă să supraviețuiască până la sosirea misiunii de salvare. Ce legătură are Iron Man cu filmul este ceva ce numai cei care îl vor vedea vor ști. Merită. Este una dintre cele mai bune experiențe cinematografice din ultimii ani.
Among the Stars (Printre stele), deChristopher Nolan, este o epopee post-apocaliptică care explorează o încercare intrigantă de a înțelege lupta umanității pentru a supraviețui pe un Pământ din ce în ce mai puțin locuibil. În urma unei catastrofe (război?) care a dus la o stare de lucruri dezastruoasă, NASA operează în secret și încearcă să găsească o nouă casă prin exploatarea unei găuri de vierme care oferă o poartă de acces între galaxii. Filmul explorează, de asemenea, o serie de teorii astrofizice și de relativitate interesante. Conceptul de singularitate merită explorat înainte de film. Lui Matthew McConaughey i se alătură pe ecran Anne Hathaway, Matt Damon și recenta descoperire Jessica Chastain, care joacă, de asemenea, în Expediție de salvare. Se pare că se distrează de minune în spațiu. Cu o durată de peste două ore și jumătate, filmul zboară într-o explozie de emoție.
Gravity, cu Sandra Bullock și George Clooney în rolurile principale, este cel mai realist film realizat vreodată, cu siguranță dintre cele care se desfășoară în spațiu. Dificultățile cauzate de imponderabilitate sunt ilustrate în mod viu, în timp ce toate scenele care se desfășoară direct în spațiu sunt silențioase, demonstrând faptul că sunetul în spațiu nu călătorește și nici măcar nu apare din cauza lipsei unui mediu de propagare. Filmul, care durează câteva ore, îl limitează pe spectator la o canapea, un scaun, un taburet sau o altă suprafață de ședere, la fel ca în cazul celor două filme anterioare, deși acesta este mai bine văzut pe un ecran de cinema.
Armageddon este un film cu astronauți din epoca în care reprezentarea imponderabilității și trucurile cinematografice erau la începuturi. Filmul din 1998 urmărește luptele unei echipe care încearcă să prevină o catastrofă globală. Doar maeștrii forajului pot opri un meteorit gigantic care se îndreaptă spre Pământ și care distruge viața pe Planeta Albastră. Problema este că echipa, condusă de Bruce Willis și susținută de Ben Affleck, este formată din foratori de petrol. Problemele sunt garantate de acum încolo.
Apollo 13 urma să fie a treia aselenizare a programului spațial american. Lansată la 11 aprilie 1970, la ora 13:13, totul a fost bine la începutul misiunii, dar apoi lucrurile au luat-o razna brusc. Ambele rezervoare de oxigen au fost avariate, așa că Houston a renunțat la planurile sale de a ateriza pe Lună, dar adevăratele probleme au început atunci. În această poveste uluitoare bazată pe evenimente reale, Tom Hanks îl interpretează pe comandantul Jim Lovell.
Și în final, pentru a ne salva din fața casei, ne vom uita la epopeea spațială în sine, la mitul modern al mânuitorilor de săbii laser, la universul plin de creaturi ciudate.