Ghid de filme pentru weekend - 7-8 ianuarie 2016 

Recomandari filme – 16 cele mai bune filme ale weekend-ului!

În secțiunea noastră de recomandări de filme, vă recomandăm 16 filme pentru a vă ajuta să aflați care sunt cele pe care le puteți viziona cu familia, cu prietenii sau pur și simplu dacă vă petreceți weekendul singur. Bineînțeles, toate filmele recomandate sunt difuzate pe un canal de televiziune. Apăsați comutatorul și sunteți gata să înregistrați cele mai bune filme din weekend!

Diavolul se îmbracă de la Prada (2006) - 07.01., sâmbătă 17:00, Prime

Andy Sachs (Anne Hathaway), o studentă proaspăt absolventă a unei facultăți, se află pe podiumul de prezentare al celei mai puternice amante a modei din New York, Miranda Priestly (Meryl Streep). Tânăra fată nu se integrează deloc într-o lume dominată de aparențe. Slujba ei de vis la revista Runaway nu se ridică la nivelul așteptărilor, iar șeful ei îi face viața de zi cu zi din ce în ce mai insuportabilă.

Limita de vârstă: 12+.
Stil: comedie
Recomandare de film.

Apafej (1999) - 01.07., sâmbătă 18:00, Cool Tv

Sonny (Adam Sandler) nu are planuri mari în viață, nu vrea să-și asume responsabilitatea pentru nimic și încearcă să se țină departe de grijile vieții de adult. Nu e de mirare că prietena lui se satură într-o zi și îl părăsește. Dar Sonny, disperat, nu se poate abține prea mult timp, pentru că, într-o zi, un băiețel vine la el, pretinzând că este fiul nelegitim al unui prieten al lui Sonny care a plecat în China, trimis de mama sa pentru că nu mai poate avea grijă de el. Sonny decide să se ridice la înălțimea situației și să încerce să fie un tată adevărat.

Apafej 1999

Limita de vârstă: 12+.
Stil: Comedie, Dramă, Familie
Cronică de film: Este rar să vezi un film atât de bine povestit și categoric pozitiv în categoria comedie. Una dintre cele mai simpatice piese din cariera cinematografică a lui Adam Sandler.

Storm Troopers (2007) - 01.07., sâmbătă 18:30, RTL+

Trei buni prieteni dintr-un orășel, Larry (Larry the Cable Guy), Bill (Bill Engvall) și Everett (D.J. Qualls), se trezesc într-o bună zi stând în uniformă militară într-un avion cu destinația Irak. În timpul nopții, ei se transferă în SUV-ul care îi transporta în avion, care se desprinde și se prăbușesc în abis. Aceștia aterizează într-un mic sat mexican, doar pentru a descoperi că sunt convinși că se află în Orientul Mijlociu, așa că, imediat ce se epuizează, pornesc să îi elibereze pe localnici.

Egetverő haderő (2007) - 01.07., Szombat 18:30, RTL+
Limita de vârstă: 12+.
Stil: acțiune, comedie
Recenzie film: Un film de parodie grozav cu puțină acțiune.

Sherlock Holmes 2 - Shadow Play (2011) - 01.07., sâmbătă 20:45, RTL Klub

Cel mai faimos și mai isteț detectiv particular din lume se întoarce - și va avea parte de mari surprize. Și-a găsit în sfârșit omul, pe urmele criminalului genial care poate face tot ce poate face în slujba răului. Profesorul Moriarty nu are nicio remușcare în a comite cele mai odioase crime. Dacă interesele sale o cer, este capabil chiar să-l ucidă pe prințul moștenitor al Austriei. În timp ce Watson se pregătește de nuntă, partenerul său este implicat în acest caz, implicându-l nu numai pe doctor, ci și pe fratele său la fel de strălucit și pe o ghicitoare frumoasă, dar periculoasă. Urmărirea se desfășoară în toată Europa, iar Profesorul este întotdeauna cu un pas înainte.

Limita de vârstă: 12+.
Stil: mister, acțiune
Sinopsis film: Filmele cu Sherlock Holmes ale lui Robert Downey Jr. și Jude Law îi plasează, pe bună dreptate, printre cele mai tari perechi de detectivi din anii 2000.

În țara bombelor (2008) - 07.01., sâmbătă 21:00, AMC

În 2007, bombe cad și explodează în Bagdad. O echipă de geniști se grăbește să ajungă la locul unde se produce un impact de bombă pentru a o dezamorsa înainte de a provoca pagube. În plus, cei mai buni doi oameni din echipă nu se suportă unul pe celălalt, iar viețile ar putea fi în joc.

A bombák földjén 2008

Limita de vârstă: 16+.
Stil: război, acțiune, dramă
Sinopsis: Kathryn Bigelow a intrat în istoria filmului cu acest debut regizoral, care a câștigat 6 premii Oscar în 2010, inclusiv cel pentru cel mai bun film.

Romanul închisorii (2011) - 01.07., sâmbătă 21:00, Cinema+

Driver (Mel Gibson) este un infractor veteran care nu poate ieși din închisoare. Este prins în timp ce fuge cu bani furați și este închis în închisoarea El Pueblito, cunoscută pentru duritatea sa. Printre bandele din închisoare, Driver poate supraviețui doar cu ajutorul unui tânăr pe nume Javin. Dar viața îi este pusă în pericol atunci când este folosit ca donator de ficat pentru un lider de bandă puternic. Șoferul nu vrea să renunțe la ea.

Limita de vârstă: 16+.
Stil: acțiune, thriller
Cronică de film: Este adevărat că Mel Gibson nu a fost în centrul atenției pentru filmele sale de calitate din ultimii ani, dar această producție este una foarte plăcută.

The Kingdom (2007) - 01.07., sâmbătă 21:05, Duna Tv

Un atentat cu bombă a avut loc în Riad, un oraș din Arabia Saudită. Atentatul cu bombă a avut loc într-o parte a orașului în care locuiesc mai ales americani. Diplomația este în impas, liderii certându-se pentru jurisdicție. Între timp, agentul FBI Ronald Fleury (Jamie Foxx) sosește la fața locului cu mica sa echipă pentru a investiga. Ei au la dispoziție doar cinci zile pentru a-i găsi pe cei responsabili. Nu toată lumea este dispusă să-i ajute, dar, din fericire pentru ei, căpitanul de poliție Al-Ghazi (Ashraf Barhom) este de partea lor. Curând, aceștia descoperă o celulă teroristă extremistă în oraș.

A királyság (The Kingdom, 2007)

Limita de vârstă: 16+.
Stil: thriller, dramă
Recomandare de film.

Snowpiercer - Cursa supraviețuitorilor (2013) - 01.07., sâmbătă 22:55, Cool Tv

În 2031, suprafața Pământului este înghețată și nelocuibilă. Epoca umanității s-a încheiat, doar câțiva supraviețuind catastrofei provocate de acțiunile nechibzuite de combatere a încălzirii globale. Un mic grup de supraviețuitori se află într-un tren, care face ocolul planetei, călătoria lor durează de 17 ani. Trenul este un sistem unic, în care fiecare pasager are un loc și un rol de jucat. Dar istoria, ca întotdeauna, se repetă, cei oprimați se revoltă împotriva asupritorilor.

Limita de vârstă: 16+.
Stil: thriller, science-fiction, acțiune
Recomandare de film.

O mie de cuvinte (2012) - 01.08., duminică 12:40, Cinema+

Protagonistul nostru (Eddie Murphy) este un bărbat guraliv și vorbăreț. Într-o zi, în grădina sa, aproape de nicăieri, crește un copac. Mai devreme sau mai târziu își dă seama că, la fiecare cuvânt pe care îl rostește, o frunză cade din copac. Potrivit unei cunoștințe, copacul este un simbol al lui însuși, ceea ce înseamnă că, dacă toate frunzele cad din copac, omul va muri. Așa că singurul lucru pe care îl poate face este să facă un jurământ de tăcere, ceea ce nu este ușor de respectat în viața de zi cu zi.

Limita de vârstă: 12+.
Stil: comedie, dramă
Cronică de film: Personajul lui Eddie Murphy poate face să râdă pe oricine, oriunde.

The Money Pit (1986) - 01.08., duminică 16:25, Paramount Channel

Un cuplu tânăr, Walter Fielding (Tom Hanks) și Anna Crowley (Shelley Long), își doresc o casă nouă, dar nu au prea mulți bani, așa că nu-și pun mari speranțe în această afacere. Dar, în mod surprinzător, sunt incredibil de norocoși și primesc o casă frumoasă la un preț incredibil de mic. Dar, în momentul în care se mută, începe avalanșa și casa se destramă la propriu.

A pénznyelő (The Money Pit, 1986)

Limita de vârstă: 12+.
Stil: comedie, romantism
Recomandare de film: Un clasic al lui Tom Hanks care este foarte recomandat tuturor cuplurilor tinere căsătorite.

Cum să pierzi un bărbat în 10 zile (2003) - 01.08., duminică 16:30, SuperTV2

Andie Anderson (Kate Hudson) este cea mai nouă editorialistă a revistei Women's Measurement și oferă cititoarelor sale sfaturi excelente săptămână de săptămână în populara rubrică "Cum să". Pentru cel mai recent subiect al său, ea se inspiră din situația dificilă a unei colege, iar titlul de luna viitoare este deja pregătit. Dar, pentru a face acest lucru, trebuie să-și agațe un iubit într-o clipită, iar apoi să-l facă să se despartă și să înnebunească în 10 zile cu metode din ce în ce mai diabolice. Benjamin Barry (Matthew McConaughey), un agent de vânzări de publicitate de treabă, vrea să obțină un contract promițător - cu orice preț. Nesăbuința lui merge atât de departe încât face un pariu pentru a reuși: în 10 zile, o va îndrăgosti pe femeia care i-a fost repartizată. Și, Doamne ferește, victima se dovedește a fi Andie...

Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt 2003
Limita de vârstă: 12+.
Stil: comedie, romantism
Cronică de film: Film de dragoste basic cu Matthew McConaughey și Kate Hudson.

Codul sursă (2011) - 01.08., duminică 19:00, Cool Tv

Un tren este bombardat. Căpitanul Colter Stevens (Jake Gyllenhaal), agent al serviciilor secrete, se afla în tren sub numele de Sean Fentress. Misiunea sa este de a identifica atentatorul, care plănuiește un alt atac. Cu ajutorul unui program ultrasecret numit Source Code, Stevens-Fentress este trimisă din nou și din nou în tren pentru a-l găsi pe asasin. De fiecare dată găsește noi dovezi, dar asasinul reușește să scape. Cu cât află mai multe despre el, cu atât Stevens este mai sigur că poate preveni explozia dacă nu rămâne fără timp.

Limita de vârstă: 16+.
Stil: SF, dramă
Sinopsis: O producție plină de emoții și răsturnări de situație cu Jake Gyllenhaal în rolul principal.

Campionii inimii (2009) - 01.08., duminică 20:00, RTL II

Michael Oher (Quinton Aaron) este unul dintre cei mai mari jucători din fotbalul american, dar drumul său spre succes a fost anevoios. În adolescență, Michael o întâlnește într-o zi pe Leigh Anne (Sandra Bullock), ceea ce se dovedește a fi un moment definitoriu în viețile celor doi: Anne și soțul ei îl primesc pe tânărul de culoare în casă. Michael, un băiat de statură uriașă, dar și foarte pios și retras, provoacă multe probleme noii sale familii pentru a găsi drumul spre el.

A szív bajnokai 2009

Limita de vârstă: 12+.
Stil: sport, biografic, dramă
Sinopsis al filmului: Nu numai că este unul dintre cele mai bune filme sportive din toate timpurile, dar este mai mult despre dragoste, perseverență și credință. Interpretarea fantastică a Sandrei Bullock i-a adus un Oscar.

Holtpont (2015) - 01.08., duminică 20:45, RTL Klub

Un tânăr agent FBI investighează membrii unei echipe speciale de pasionați de sporturi extreme, alimentate cu adrenalină, suspectați de un jaf de proporții și executat la perfecție. Johnny Utah (Luke Bracey) se infiltrează printre sportivii de elită pentru a dovedi că banda lui Bodhi (Edgar Ramirez) este responsabilă pentru crime. Remake al filmului Point Break din 1991.

Limita de vârstă: 16+.
Stil: sport, acțiune, thriller
Cronică de film: Un film de acțiune foarte rapid.

Fight Club (1999) - 01.08., duminică 21:00, Cinema+

Jack participă la grupuri de terapie, dar nu se apropie de el însuși și nici de semenii săi. El se împrietenește cu Tyler, care încearcă să depășească haosul din lume prin fondarea unei societăți secrete și ciudate. Vestea despre Clubul Războinicilor se răspândește rapid printre yupiștii care caută o experiență mai intensă. Prietenia dintre băieți este curmată de Marla, care contestă ideologia prea masculină a lui Tyler.

Harcosok klubja (Fight Club, 1999)

Limita de vârstă: 16+.
Stil: acțiune
Sinopsis: Brad Pitt și Edward Norton au unul dintre cele mai bune filme, dacă nu chiar cele mai bune, pe care orice bărbat ar trebui să le vadă cel puțin o dată în viață.

Tigru într-o sticlă (2001) - 01.08., duminică 21:30, TV2

Tigrul de cupe este povestea unor zile fără evenimente petrecute împreună de șase prieteni. Lali, bărbatul bufet obsedat de America, care deține o mașină de bufet de pe marginea drumului, numită Üvegtigris; Gaben, cel care se ocupă de mașină; Fox, clopotarul mărunt; Sanyi, boschetarul pe jumătate notoriu; Choki, care vorbește mereu despre cum să facă rost de bani și să plece în America; și Cingar, care îi enervează mereu pe toți și cântă la saxofon. Gaben o convinge pe Lali să cumpere un Chevrolet Impala vechi, întruchiparea visului american. Când mașina mult-așteptată sosește, Lali nici măcar nu poate să o încerce, ci este strivit de un camion care se întoarce pe drum. Între timp, Fox caută cu nerăbdare "fierul de călcat" pe care l-a adus mai devreme, în caz că există un cumpărător. Lali, însă, vânduse "fierul vechi" cu câteva zile înainte, crezând că este inutil. Fox a fost prins în ambuscadă de către grei și amenințat să o returneze sau să plătească. Așadar, banii trebuie să fie făcuți cu orice preț. Ciocolata spune că singura soluție este să jefuiască oficiul poștal din apropiere. Toată lumea se urcă în mașină. Dar marea escrocherie nu merge perfect.

Üvegtigris (2001)

Limita de vârstă: 16+.
Stil: comedie
Recomandare de film.