Hollywood-ul deplânge moartea mamei adoptive a lui Michael Douglas, la vârsta de 102 aniMama adoptivă a lui Michael Douglas a murit la 102 ani

La 102 ani, producătoarea de film Anne Douglas a murit în locuința sa din Beverly Hills, joi după-amiază, la șase zile după ziua ei de naștere. Soțul ei, Kirk Douglas (tatăl lui Michael Douglas), a murit în februarie anul trecut, la vârsta de 103 ani. Cuplul a avut o căsnicie fericită timp de 66 de ani.

Michael Douglas, deși nu era fiul biologic al Annei, a iubit-o foarte mult și a spus următoarele despre mama sa vitregă:

"A scos ce e mai bun din noi toți, în special din tatăl meu. Tata nu ar fi avut niciodată cariera pe care a avut-o fără sprijinul și parteneriatul Annei. Catherine, eu și copiii l-am adorat cu toții; îl vom păstra în inimile noastre. Anne a fost pentru mine mult mai mult decât mama mea adoptivă."

Anne Douglas s-a născut în Hanovra și a fugit din cauza naziștilor în Franța, unde a făcut ulterior carieră în industria cinematografică. În 1953, la Paris, l-a întâlnit pentru prima dată pe viitorul ei soț, Kirk Douglas, care i-a cerut să fie promotoarea unuia dintre filmele sale, The Mercy Shot. Kirk Douglas s-a căsătorit cu Anne Buydens în 1954. Kirk s-a îndrăgostit aproape instantaneu de femeia, care pe atunci era producătoare de film, iar întâlnirea lor s-a transformat într-o poveste de dragoste eternă.

Ulterior, Anne a lucrat mult la Hollywood, dar, în ciuda activităților sale din industria cinematografică, activitatea sa filantropică a fost cea care a lăsat cea mai mare amprentă, fiind implicată și în fondarea mai multor organizații de caritate. Pe lângă activitatea lor în cinematografie, Anne și Kirk au înființat Fundația Douglas, prin intermediul căreia au organizat o serie de programe caritabile și au făcut donații regulate pentru organizații de caritate. Odihnească-se în pace!

De HoneyMcFly