Hugh Laurie - 10 fapte surprinzătoare despre legendarul Doctor HouseHugh Laurie - 10 fapte surprinzătoare despre legendarul Doctor House

James Hugh Calum Laurie, mai cunoscut sub numele de Hugh Laurie, este un actor, muzician, comediant și scriitor englez care și-a început cariera în 1982. De-a lungul carierei sale, a apărut în mare parte în seriale de comedie și a jucat și în câteva filme. Este poate cel mai bine cunoscut pentru rolul Dr. Gregory House din serialul House. Marele actor și-a sărbătorit recent cea de-a 62-a aniversare și iată câteva date interesante despre el.

1) James Hugh Calum Laurie s-a născut la Blackbird Leys la 11 iunie 1959. Cel mai mic dintre cei patru copii ai săi, are un frate, Carles Alexander Lyon Mundell Laurie (care lucrează ca avocat în Scoția), și două surori, Susan (care a contribuit la fondarea organizației Salvați Copiii Long Island și este membră a Consiliului de administrație al organizației) și Janet.

2) A avut o relație tensionată cu mama ei, Patricia Laidlaw, care, fiind o mamă casnică, și-a dedicat tot timpul și energia creșterii celor patru copii. Pretindea că este o adevărată prezbiteriană și credea că este o frustrare pentru mama ei, nefiindu-i niciodată simpatică.

Hugh Laurie – 10 meglepő érdekesség a legendás Doktor House-ról

3) Hugh s-a alăturat echipei naționale de canotaj în tinerețe și s-a clasat pe locul patru la Campionatele Mondiale de juniori din 1977 din Finlanda. Și-a moștenit talentul sportiv de la tatăl său, care a câștigat o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Londra din 1948.

4) Mama sa a murit în 1989, la vârsta de 73 de ani, când fiul său avea 30 de ani, în urma unei boli a neuronilor motori. Potrivit lui Hugh, el a suferit și dureri din cauza bolii sale timp de doi ani, în timp ce tatăl său, pe care l-a descris ca fiind cel mai dulce om din lume, a avut grijă de el.

Hugh Laurie