Înfiorător! Cu 14 ani înainte de scufundarea Titanicului, o carte a prezis cu exactitate dezastrulÎnfiorător! Cu 14 ani înainte de scufundarea Titanicului, o carte a prezis cu exactitate dezastrul

Povestea Titanicului este probabil deja cunoscută de toată lumea, datorită filmului de renume mondial din 1997 regizat de James Cameron, care a câștigat 11 premii Oscar și i-a transformat pe Leonardo DiCaprio și Kate Winslet în vedete mondiale dintr-o singură lovitură. La începutul secolului al XX-lea, a fost construit Titanicul, cea mai mare navă maritimă a epocii. La 10 aprilie 1912, Titanic a plecat din portul Southampton, făcând două escale înainte de a ajunge în cele din urmă la New York. În ciuda avertismentelor, vasul de croazieră nu reușește să evite o coliziune cu un iceberg și se scufundă la două zile de la plecare, cu sute de pasageri la bord. Și ce e atât de groaznic în asta?

Hátborzongató! A Titanic elsüllyedése előtt 14 évvel pontosan megjósolta egy könyv a katasztrófát

Romanul Futility al lui Morgan Robertson, scris cu 14 ani înainte ca Titanicul să fie construit, seamănă în mod straniu cu circumstanțele care au înconjurat scufundarea Titanicului. Intriga romanului este că cel mai mare vapor din toate timpurile, pe care toată lumea îl crede de nescufundat, lovește un iceberg și se scufundă, iar din cauza faptului că nu există suficiente bărci de salvare, majoritatea pasagerilor sunt pierduți. Autorul prezice chiar și luna în care se va scufunda nava, iar nava din roman este, de asemenea, condamnată în aprilie și se numește Titan.