Lansările cinematografice săptămânale (din 26.01.2017) - Ar putea fi săptămâna lui Ben Affleck!Lansările cinematografice săptămânale - 26 ianuarie 2017

Plănuiți să mergeți la cinema săptămâna aceasta, dar nu știți ce să vedeți? Noi vă putem ajuta! Ben Affleck regizează un film cu gangsteri, Milla Jovovich îmbracă pentru ultima oară pielea lui Alice, iubitorii de câini se pregătesc, Roland Vranik regizează o dramă maghiară, francezii dau viață unui dovlecel, iar norvegienii încearcă să cucerească publicul cu o comedie. Dar haideți să aruncăm o privire mai atentă la ceea ce ne așteaptă săptămâna aceasta la lansările cinematografice de joi!

Legea nopții (Live by Night)

Anul este 1926, Boston, o perioadă a prohibiției și a altor crime. Joe Coughlin(Ben Affleck) este un ofițer de poliție al cărui fiu cel mic este aruncat într-o lume a criminalilor, a barurilor clandestine secrete și a bandelor de gangsteri. Anterior un hoț mărunt, el devine în curând unul dintre cei mai de succes traficanți de romuri din oraș. Nimic nu pare să îl împiedice să renunțe la crima sa, până când întâlnește o femeie de care se îndrăgostește.

Limita de vârstă: 16+.
Stil: thriller polițist, dramă
Naționalitate: american
Lungime: 128 minute
Regizor: Ben Affleck

TheHive: The Final Chapter (Resident Evil: The Final Chapter)

Pentru Alice (Milla Jovovich) trebuie să se întoarcă în locul unde a început toată mizeria strigoilor, orașul Raccoon. Aici, Corporația Umbrella se pregătește să dea lovitura finală împotriva ultimilor supraviețuitori ai umanității. Alice și vechii ei prieteni își unesc forțele pentru a salva lumea de la distrugerea finală.

Limita de vârstă: 16+.
Stil: science-fiction, acțiune, horror
Națiune: american
Lungime: 105 minute
Regizor: Paul Anderson

Scopul unuicâine

Bailey se naște un cățeluș neastâmpărat, iar povestea lui începe în brațele unui băiat iubitor. Stăpânul neexperimentat și câinele mereu gata să se joace devin în curând prieteni de nedespărțit care se acceptă unul pe celălalt necondiționat. Împreună, ei trăiesc multe aventuri captivante în timp ce Bailey caută răspunsul la marea întrebare: care este scopul existenței sale, ce trebuie să caute printre oameni? Pe măsură ce anii trec, Bailey, acum fată bătrână, știe că în curând va trebui să își ia rămas bun de la cea mai importantă persoană din viața ei, cea cu care și-a împărțit fiecare zi din viață. Dar apoi se întâmplă un miracol și ea renaște în corpul unui alt cățeluș. Mai târziu, ea trăiește o viață ocupată, fericită și intimă în pielea altui și altui câine. De-a lungul rătăcirilor sale, îi învață pe mulți stăpâni să râdă și să iubească, în timp ce încearcă să înțeleagă misiunea cu care s-a născut.

Limita de vârstă: 12+.
Stil: familie, comedie, dramă
Națiune: american
Durata: 120 de minute
Regizor: Lasse Hallström

Lasse Hall Haller

Un bărbat din Guineea-Bissau, Wilson(Dr. Cake-Baly Marcelo), refugiat din războiul civil local, este ajutat de un profesor de istorie maghiar să obțină cetățenia maghiară. Și-a pierdut familia în timpul războiului și a fugit la Budapesta din motive politice. O tânără persană, Shirin(Arghavan Shekari), își dorește și ea cetățenia, iar singura ei șansă pare a fi să se căsătorească cu un bărbat de naționalitate maghiară.

Limita de vârstă: 12+.
Stil: dramă
Naționalitate: maghiară
Regizor: Roland Vranik

Viațamea ca un dovlecel (Ma vie de Courgette)

Cucchini este porecla unui băiat de 9 ani care rămâne orfan când mama sa moare subit. Băiatul se împrietenește cu un polițist pe nume Raymond, care îl însoțește la orfelinat. În centrul de plasament, el întâlnește mulți alți copii de vârsta lui. Deși la început se luptă cu soarta și locul său, cu ajutorul lui Raymond, în cele din urmă învață să aibă încredere în ceilalți și, în cele din urmă, găsește dragostea adevărată și o nouă familie.

Limita de vârstă: 12+.
Stil: animat, familie
Naționalitate: franceză, elvețiană
Lungime: 66 minute
Regizor: Claude Barras

Claude Barras, Claude Barras, Claude Barras, Claude Barras, Claude Barras, Claude Barras, Claude Barras, Claude Barras, Bine ați venit în Norvegia! (Bine ați venit în Norvegia)

Per Primus(Anders Baasmo Christiansen) locuiește în munții din nordul Norvegiei cu soția și fiica sa tânără și conduce un hotel care aparține familiei sale de mai multe generații. Este un pic mai rasist decât omul obișnuit și nu se pricepe prea bine la bani. În contextul în care turismul devine o afacere mai puțin profitabilă în zonă, Primus decide să transforme afacerea într-un centru de primire a refugiaților, cu sprijinul guvernului. Dar schimbarea nu este atât de ușoară pe cât și-a imaginat. Printre cei cincizeci de musulmani arabi care sosesc la pensiune se numără Abedi(Olivier Mukuta), un etern optimist din Congo care, la început, îi enervează pe toți, dar care, după un timp, devine o influență din ce în ce mai mare asupra întregii familii. Primus se află în cele din urmă la o răscruce de drumuri: sunt mai importanți banii sau prietenia?

Limita de vârstă: 12+.
Stil: comedie, dramă
Naționalitate: norvegiană
Durata: 90 de minute
Regizor: Rune Denstad Langlo

Designer

Geri este un dependent de droguri grave care folosește droguri de marcă pe cale intravenoasă. Între cele două flash-uri, ea duce o viață socială activă pe străzile din Budapesta, într-o subcultură pe care oamenii "normali" nu au voie să o vadă. Iarna, într-o baracă neîncălzită, s-a îmbolnăvit atât de tare încât a intrat în comă și a trebuit să i se amputeze o parte din plămân. Imediat ce și-a revenit, a început să ia din nou droguri, știind că, dacă va continua așa, va muri în curând.
Limita de vârstă: 16+.
Stil: documentar
Naționalitate: maghiară
Durata: 90 de minute
Regizor: Balázs Horváth

(Sursa imaginii de copertă a proiecțiilor cinematografice săptămânale)
(Povești despre proiecțiile săptămânale aici și aici)

//milos//