Proiecții cinematografice săptămânale: 14 aprilie 2016Proiecțiile cinematografice săptămânale: 2016.04.14

Rareori se întâmplă ca cei mai mulți oameni să meargă la cinema pentru a vedea un film maghiar într-o săptămână, dar este cel mai probabil să se întâmple acest lucru. Urmează a doua parte a filmului Cloverfield, care a fost un mare succes în 2008, dar nu există alte mari succese în această săptămână. Pe lângă cele două producții menționate mai sus, mai avem parte de o dramă și o comedie franțuzească, iar mexicanii și They Made a Fairy Tale. Citiți mai multe despre proiecțiile cinematografice din această săptămână:

10 Cloverfield Lane. (10 Cloverfield Lane)

O tânără femeie, Michelle(Mary Elizabeth Winstead), are un accident de mașină. Când se trezește, se află într-un subsol. Bărbatul(John Goodman) care a dus-o acolo jos îi spune că un atac chimic teribil a făcut ravagii în lume și că ar fi periculos să urce la suprafață și că nu are rost, deoarece totul este nelocuibil. Își pierde încrederea în el și decide că ar prefera să fugă de tot ce se află acolo.

/Fantastic și dramă americană; 16+/

Bucla

Adam(Dry Dénes), un contrabandist de produse farmaceutice ilegale, ia o decizie greșită într-o situație limită, care declanșează un lanț neprevăzut de evenimente tragice, iar iubita lui însărcinată(Dorina Martinovics) cade victimă. Dar când totul pare pierdut, i se oferă brusc o nouă șansă de a îndrepta lucrurile. Și apoi încă una. Și încă una...

/Acțiune maghiară; 16+/

Cocoșde cocoș (Un gallo con muchos huevos)

Toto(Bruno Bichir-hang) este un tânăr cocoș care trăiește la o fermă condusă de o femeie. Ba da, dar un fermier rău are ceva împotriva fermei, așa că îl obligă pe proprietar să organizeze o luptă de cocoși pentru a decide cine va păstra totul. Singura șansă a lui Toto de a-și apăra casa este să înceapă să se antreneze și să se pregătească pentru câteva săptămâni în arenă și, bineînțeles, să-i învingă pe toți ceilalți de acolo.

/Comedie animată mexicană de familie; 6+/

Anotimpurile (Les saisons)

Când s-a încheiat ultima eră glaciară, o iarnă de optzeci de mii de ani a luat sfârșit în mare parte din Europa. După ce gheața s-a retras, anotimpurile au început să se schimbe din nou. În curând, continentul a fost acoperit de păduri dense și vibrante, unde au apărut numeroase specii de animale sălbatice. Seasons este povestea bivolului, lupilor, linxului, urșilor și a altor animale sălbatice europene care încearcă să se adapteze și să supraviețuiască, sfidând schimbările climatice și invazia umană.

/documentar francez și german; 6+/

Viitorul nostru (Nos futurs)

Doi prieteni din copilărie(Pierre Rochefort și Pio Marmai), care au pierdut legătura cu mult timp în urmă, după terminarea liceului, se întâlnesc și își împărtășesc amintirile.

/Comedie franceză; 12+/

(Cinema săptămânal: sursa imaginii de copertă)
(Cinema săptămânal: sursa poveștilor)

//milos//