Proiecții cinematografice săptămânale: 14 iulie 2016Proiecții cinematografice săptămânale: 14.07.2016.

Suntem la jumătatea lunii iulie, căldura este încă în toi, dar nu ducem lipsă de filme. Săptămâna aceasta, cel mai bun mod de a te răcori este cu o producție de animație, continuarea filmului Ice Age. Iubitorii de romantism vor găsi și ei ceva pe placul lor în cea mai recentă poveste de dragoste a laureatului cu Oscar Jean Dujardin. Există, de asemenea, un thriller canadian și drame suedeze și braziliene. Așadar, haideți să aflăm ce vă așteaptă de joi în această săptămână!

Epoca de gheață5 - Big Bang ( Epoca de gheață: Curs de coliziune)

Hoarda nu este de lepădat: vedetele din Epoca de Gheață (Sid, Manny și Diego), împreună cu rudele, iubiții și toate bijuteriile lanțului trofic, se îmbarcă în cea mai mare și spectaculoasă aventură a carierei lor. Una care va zgudui pământul! Și totul se întâmplă deodată. Motkány dă din greșeală peste o navă spațială înghețată în gheață, bineînțeles că nu înțelege nimic și bineînțeles că pune în mișcare procese incredibile - când tot ce vrea să facă este să salveze o ghindă.

/American animat; 6+/

Marea dragoste a vieții mele (Un homme á la hauteur)

Diane este o femeie frumoasă, genul de femeie la care toată lumea de pe stradă se întoarce. Este, de asemenea, hotărâtă, bine dispusă, un avocat strălucit. De asemenea, tocmai a ieșit dintr-o căsnicie nefericită și este pregătită să întâlnească în sfârșit dragostea vieții ei. Nu există coincidențe, bineînțeles. Când, într-o seară, un anume Alexandre o sună pentru a-i spune că și-a găsit telefonul mobil pierdut, conversația ia o întorsătură neașteptată și cei doi se pun imediat de acord să iasă la o întâlnire. Cu toate acestea, prima întâlnire nu decurge exact așa cum era prevăzut în scenariu.

/romantism franțuzesc, 12+/

Nu uitați! (Remember)

Zev a supraviețuit calvarului de la Auschwitz, iar acum suferă de demență senilă și își petrece timpul ca pensionar într-un azil de bătrâni. Dar este convins că l-a găsit pe fostul nazist care i-a ucis familia în timpul Holocaustului. Ea părăsește casa la adăpostul nopții pentru a-l vizita pe bărbatul care trăiește în Statele Unite sub numele de Ruby Kurlander. Numai că mai sunt patru persoane care locuiesc acolo sub acest nume. Zev își propune să se răzbune, dar boala îl face să uite cu regularitate ceea ce a întreprins.

/Canadian, thriller german, 16+/

Sora mea osoasă (Min lilla syster)

Stella, în vârstă de 12 ani, se află în plină pubertate. Suferă de îndoială de sine, visează mult cu ochii deschiși și este îndrăgostită de profesorul ei de patinaj artistic, Jakob. Dar aceasta din urmă este preocupată mai ales de sora ei de 16 ani, Katya, care este mai talentată și mănâncă din ce în ce mai puțin pentru a-și atinge obiectivele. Stella își dă seama că ceva nu este în regulă, că tulburarea de alimentație ar putea fi o boală, și vrea să le spună părinților ei, dar Katya o obligă să tacă.

/Drama suedeză, germană, 12+/

Profesorul de vioară (Tudo Que Aprendemos Juntos)

Violonistul Laerte trăiește pentru muzică, dar visele sale sunt spulberate când nu este selectat pentru prestigioasa Orchestră Simfonică de Stat din Sao Paulo. Pentru a se întreține, se angajează ca profesoară la o școală publică din cartierele sărace. Noul profesor și elevii, care au crescut într-o lume dură, se înțeleg greu la început. Laerte ar face orice pentru a scăpa de acest mediu, dar, după un timp, descoperă un talent special printre elevii ei și începe să se bucure de predare. Dar este aproape imposibil să ieși din mahalale.

/Dramă braziliană, 16+/

(Sursa imaginii de pe coperta Weekly Movie Trailers)
(Povestea Weekly Movie Trailers aici și aici)

//milos//