Proiecții cinematografice săptămânale: 19 mai 201619.05.2016 - Proiecții cinematografice săptămânale

Încă o săptămână, încă o premieră. De data aceasta, o altă producție cu buget mare, X-Men: Apocalypse, este posibil să fie cea care va prelua conducerea în ceea ce privește numărul de spectatori. Este vorba despre o dramă istorică din cinci țări, o comedie franceză, un film de acțiune britanic care se petrece în viitor și, nu în ultimul rând, o dramă maghiară regizată de Benedek Fliegauf. Așadar, haideți să vedem puțin mai multe despre ce urmează de joi săptămâna aceasta!

X-Men: Apocalipsa (X-Men: Apocalypse)

Apocalypse(Oscar Isaac) a fost primul mutant. Chiar și în zorii umanității, oamenii îl venerau ca pe un zeu. El combină puterile altor mutanți, ceea ce îl face nemuritor și invincibil. După ce Apocalypse se trezește după mii de ani, este extrem de dezamăgit de progresele făcute în lume. Cu ajutorul unei echipe de mutanți (dintre care cel mai puternic este Magneto(Michael Fassbender)), el decide să creeze o nouă ordine mondială și să domnească peste tot. Cu ajutorul Profesorului X(James McAvoy) și al lui Raven(Jennifer Lawrence), el recrutează un grup de tineri mutanți pentru a-l înfrunta pe cel mai mare inamic din toate timpurile și a salva lumea de planul său de distrugere în masă.

/Fantastic american; 16+/

Dragostea vine cu copiii (Ange et Gabrielle)

Claire(Alice de Lencquesaing) are doar 17 ani, dar este deja însărcinată și nu vrea să aibă un copil. Simon(Thomas Soliveres), tatăl copilului nenăscut, este un afemeiat și un burlac tipic care nu are nicio intenție de a fi tată. Gabrielle(Isabelle Carré), mama lui Claire, decide să ia problema în propriile mâini și să încerce să rezolve lucrurile între cele două. Pentru a-și atinge obiectivele, Simon apelează la tatăl său, Ange(Patrick Bruel).

/Comedie franțuzească; 12+/

Comandă deexecuție (comandă Kill)

Ne aflăm în viitorul apropiat. O societate dependentă de tehnologie se luptă în prezent cu mașini ucigașe. Pentru a se pregăti pentru această luptă, o unitate militară de elită călătorește cu elicopterul pe o insulă îndepărtată pentru a fi antrenată corespunzător. Dar ceea ce începe ca un exercițiu de antrenament se transformă curând într-o situație reală.

/Film de acțiune britanic; 16+/

Traseu de crin

/Film maghiar; 16+/

(TheGirl King)

/Franceză, suedeză, germană, finlandeză, finlandeză, dramă istorică canadiană; 12+/

(Sursa pentru imaginea de copertă a listei săptămânale a cinematografelor)
(Sursa pentru poveștile din lista săptămânală a cinematografelor)

/milos/