Proiecții cinematografice săptămânale: 21 iulie 2016Proiecții cinematografice săptămânale - O mare producție la orizont!

Vara e în plină desfășurare, cu o succesiune de filme din ce în ce mai bune în America, dar de data aceasta avem unul singur cu adevărat mare. Și unde este mai bine să te răcorești și să te distrezi în același timp decât la cinema. Nu contează! Patru noi producții decente vin în țara noastră, una dintre ele horror, iar cealaltă o dramă biografică spaniolă. Al treilea este un film istoric francez, iar cel mai recomandat este continuarea ultraviolentă a Star Trek. Haideți să vedem mai îndeaproape ce vă așteaptă de joi în această săptămână!

Star Trek: Din colo (Star Trek Beyond)

Nava USS Enterprise, comandată de căpitanul James T. Kirk, este atacată de ființe extraterestre, care distrug nava în acest proces. Echipajul este forțat să aterizeze pe o planetă necunoscută, unde trebuie să înfrunte un nou inamic necruțător în timp ce încearcă să găsească o cale de întoarcere acasă.

/Fantastic american, acțiune; 12+/

Clanul (El Clan)

Suntem la începutul anilor '80 în Argentina. Familia Puccio a ales un mod ciudat de a-și câștiga existența: organizează și efectuează răpiri. Aceștia răpesc copii din familii bogate și îi țin pentru răscumpărare. Capul familiei este Arquimedes(Guillermo Francella). Fiul său, Alejandro(Peter Lanzani), este un jucător de rugby talentat și aspirant, care conduce o afacere de surfing și scufundări și își ajută tatăl să aleagă victime suficient de bogate. Deși Alejandro s-a luptat anterior cu conștiința sa, când o întâlnește pe frumoasa Monica(Stefanía Koessl), se întoarce împotriva tatălui său.

/Dramă biografică spaniolă, argentiniană; 16+/

Când lumin ile se sting (Lights Out)

Atâta timp cât luminile sunt aprinse, totul este în regulă. Dar când casa se întunecă, cineva prinde viață și se plimbă liber prin camere... Mai întâi, un băiețel povestește că o umbră se furișează noaptea în jurul lui, iar frumoasa lui mătușă nu se îndoiește prea mult de cuvântul lui: și ea vede umbra. De fapt, ea are toate dovezile fizice ale existenței sale. Băiețelul este obligat să locuiască cu mătușa lui tânără, deoarece mama lui nu mai este aptă să crească copii: anxietatea a copleșit-o complet. Dar încet-încet devine clar că ea știe mai mult decât oricine despre umbra care îi bântuie familia și, dacă vor să scape de fenomenul din ce în ce mai terifiant, trebuie să apeleze la ajutorul ei. Dar singura modalitate de a-i descoperi secretele este să petreci o noapte cu ea în casa ei imensă, dezordonată și abandonată. Și prima rază de lumină din zori care înseamnă siguranță este departe...

Amikor kialszik a fény (Lights Out)

/American horror; 18+/

Francofonia (Francofonia)

Francofonia spune povestea muzeului Louvre din Paris în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, inclusiv modul în care comorile unice și neprețuite ale muzeului au fost protejate de invadatorii naziști. În același timp, acesta urmărește istoria muzeului, care deține una dintre cele mai mari colecții din lume, de la Renaștere până în prezent.

/Istorie franceză și germană; 12+/

(Sursa imaginii de copertă pentru proiecțiile cinematografice săptămânale)
(Istoricul proiecțiilor cinematografice săptămânale aici și aici)

//milos//