Proiecții cinematografice săptămânale (din 12.01.2017) - Călătorii spațiale interesante la orizont!Proiecții cinematografice săptămânale - din 12 ianuarie 2017

Plănuiți să mergeți la cinema săptămâna aceasta, dar nu știți ce să vedeți? Noi vă putem ajuta! În sfârșit, două dintre cele mai mari vedete actuale din spațiul cosmic vin în țara noastră, luptători adevărați își încearcă norocul într-un basm, rușii vin cu o dramă și chiar și ungurii au realizat o producție cu aspect foarte ciudat. Dar haideți să aruncăm o privire mai atentă la ceea ce ne așteaptă săptămâna aceasta la lansările cinematografice de joi!

Pasageri

Passengers spune povestea unei nave spațiale de pasageri care se îndreaptă spre o planetă îndepărtată cu mii de oameni la bord. O defecțiune la una dintre camerele de dormit face ca un bărbat(Chris Pratt) să se trezească cu 90 de ani înainte de sosirea sa programată. Pe măsură ce trece timpul, el se confruntă cu îmbătrânirea și cu perspectiva de a muri singur, dar în cele din urmă decide să trezească un alt pasager(Jennifer Lawrence).

Limita de vârstă: 12+.
Stil: science-fiction, aventură
Națiune: american
Lungime: 116 minute
Regizor: Morten Tyldum

Surf's Up2: WaveMania

Cody, pinguinul dur al surfului, își vede în sfârșit visul împlinit atunci când pe insulă sosesc cinci vedete mondiale ale surfingului, faimoase pentru personalitățile lor sălbatice și pentru cascadoriile și mai sălbatice. Echipa pornește spre un loc mistic, unde vor merge pe cele mai mari valuri din lume. Cody acceptă provocarea de a face parte din echipă, dar aceasta necesită forță, viteză, rezistență și muncă în echipă.

Limita de vârstă: 6+.
Stil: familie, animat
Națiune: american
Regizor: Henry Yu

(M )uchenik

Adolescentul Veniamin(Pyotr Skvortsov) la început nu vrea să participe la înotul școlar, apoi începe să se comporte ciudat. Mama sa bănuiește că se droghează, dar este cu totul altceva: băiatul a devenit un fanatic religios. În curând, el perturbă viețile mamei sale, ale colegilor săi și ale întregului liceu. El citează constant din Biblie și folosește învățăturile acesteia ca armă împotriva tuturor. Doar Elena(Viktoriya Isakova), profesoara de biologie, acceptă mănușa.

Limita de vârstă: 16+.
Stil: dramă
Naționalitate: rusă
Lungime: 118 minute
Regizor: Kirill Serebrennikov

#Jesus - În numele Tatălui meu

Un grup de israeliți se ridică împotriva opresiunii și a stigmatizării. Un grup de oameni frânți strigă după un lider. Oamenii încep să urmeze un tânăr care vorbește în numele iubirii, numele lui este Iisus(Oliver Tóth). Popularitatea sa în creștere rapidă provoacă teamă în inimile politicienilor și liderilor religioși. Începe persecuția. Aceasta este, de fapt, povestea lui Iisus într-un context modern.

Limita de vârstă: 16+.
Stil: dramă, religios
Naționalitate: maghiară
Lungime: 117 minute
Regizor: Zoltán Roczó-Nagy

Broascațestoasă roșie (La tortue rouge)

Naufragiat adus la mal de mare. Supraviețuitorul norocos, dar abandonat, descoperă viața sălbatică a insulei tropicale, în timp ce ia un contact ciudat cu o broască țestoasă uriașă. Destinată în primul rând adulților, această poveste cu o imagine uimitoare despre ciclul veșnic al vieții combină gândirea europeană și japoneză, prezentând în același timp, într-un mod sfâșietor, relația de interdependență dintre natură și om. (Mozinet)

Limita de vârstă: 6+.
Stil: animat, fantezie
Naționalitate: franceză, japoneză, belgiană
Lungime: 80 de minute
Regizor: Michael Dudok de Wit

Fețele lui David Bow ie (David Bowie Is Happening Now)

Arcao a lui David Bowie a fost una dintre cele mai de succes expoziții din istoria Muzeului Victoria și Albert din Londra, cu aproape 200.000 de persoane care au cumpărat bilete. Într-un film al ultimului tur ghidat al expoziției, realizat în colaborare cu Arhiva David Bowie, curatorii Vicky Broackes și Geoffrey Marsh explorează bogata operă a lui Bowie prin intermediul versurilor originale, al obiectelor personale, al costumelor și instrumentelor originale, al fotografiilor de arhivă, al videoclipurilor și al copertelor de album. Turul ghidat va cuprinde, de asemenea, discuții susținute de foști colaboratori ai lui Bowie, printre care legendarul creator de modă japonez Kansai Yamamoto și Jarvis Cocker, solistul trupei Pulp și o figură de cult a mișcării pop britanice din anii 1990, oferind o perspectivă mai profundă asupra geniului creativ și a icoanei culturii pop.

Limita de vârstă: 12+.
Stil: documentar
Naționalitate: britanică
Lungime: 96 de minute
Regia: Hamish Hamilton și Katy Mullan

Hamish Hamilton și Hamis Hamilton Hamilton Hamilton (Hamish Hamilton)

Donatella(Micaela Ramazzotti) și Beatrice(Valeria Bruni-Tedeschi) se află într-un spital de boli mintale din Toscana. Poveștile lor de viață sunt foarte diferite din multe puncte de vedere, dar devin apropiate pentru că au ocazia să evadeze din instituția doliului. Aventura în care se îmbarcă le va schimba viețile pentru totdeauna. Împreună reușesc să redescopere frumusețea care vine din imperfecțiune.

Limita de vârstă: 16+.
Stil: comedie, dramă
Naționalitate: franceză, italiană
Lungime: 118 minute
Regizor: Paolo Virzy

(Sursa imaginii de copertă a proiecțiilor cinematografice săptămânale)
(Povești despre proiecțiile cinematografice săptămânale aici și aici)

//milos//