Proiecții cinematografice săptămânale - din 15 decembrie 2016Proiecții cinematografice săptămânale - Războiul Stelelor și nimic altceva?

Este doar o chestiune de zile până când ne vom putea așeza din nou la o poveste Star Wars cu care am fost răsfățați o dată pe an timp de ani de zile. Întrebarea de săptămâna aceasta este dacă există viață pentru cei care vor să meargă la cinema, dar nu sunt pasionați de Jedi. Răspunsul este da! Există o mulțime de alte jocuri, dacă nu ești pregătit pentru o altă aventură cu mingi spațiale. Așadar, haideți să vedem ce urmează în proaspetele lansări cinematografice de joi, săptămâna aceasta!

Rogue One: O poveste Star Wars

Lucasfilm prezintă primul film independent Star Wars, Rogue One: A Star Wars Story, care spune o aventură inedită. Jyn Erso(Felicity Jones), o prizonieră, este eliberată de către rebeli. Când Jyn află că tatăl ei este ținut prizonier de Imperiu și forțat să le construiască o armă de o putere incomensurabilă, se alătură rebelilor în încercarea de a face imposibilul: să fure planurile Stelei Morții.

Vârstă: 12+
Stil: SF, acțiune, aventură
Națiune: americană
Lungime: 133 min
Regizor: Gareth Edwards

Gareth Edwards, Gareth Edwards, Gareth Edwards, Gareth Edwards, Gareth Edwards(Demain tout commence)

Samuel(Omar Sy) duce o viață de burlac fără griji și fără probleme în sudul însorit al Franței. Într-o zi, un eveniment neașteptat îi întrerupe viața liniștită de zi cu zi, plină de aventuri trecătoare: o veche prietenă(Clémence Poésy) din viața lui apare și îi dezvăluie că are o fiică pe care nu știa că o are. Înainte ca el să-și revină din surpriză, ea dispare, lăsând în urmă copilul lor. Disperat, proaspătul tată pleacă cu fiica sa la Londra pentru a-și găsi mama, dar nu reușește. Samuel decide apoi să rămână în oraș și să-și ia un loc de muncă. Pe măsură ce trec anii, cu puțin ajutor din partea prietenilor, se acomodează încet-încet la rolul de tată, iar el și fiica sa devin de nedespărțit. Dar, într-o zi, mama fetiței reapare în viața lor...

Vârstă: 12+
Stil: comedie
Națiune: franceză
Regizor: Hugo Gélin

David BowieFaces (David Bowie Is Happening Now)

Expoziția "The Faces of David Bowie" a fost una dintre cele mai de succes din istoria Muzeului Victoria și Albert din Londra, aproape 200.000 de persoane cumpărând bilete. Într-un film al ultimului tur ghidat al expoziției, realizat în colaborare cu Arhiva David Bowie, curatorii Vicky Broackes și Geoffrey Marsh explorează bogata operă a lui Bowie prin intermediul versurilor originale, al obiectelor personale, al costumelor și instrumentelor originale, al fotografiilor de arhivă, al videoclipurilor și al copertelor de album.

Vârstă: 12+
Stil: documentar
Națiune: britanică
Lungime: 96 minute
Regia: Hamish Hamilton și Katy Mullan

Vine Dragonul (Ejhdeha Vared Mishavad!)

Un Chevrolet portocaliu trece printr-un cimitir pentru a ajunge la o epavă eșuată în mijlocul unui deșert arid. Este 22 ianuarie 1965: cu o zi înainte, prim-ministrul iranian a fost împușcat mortal în fața clădirii parlamentului.

Vârstă: 16+
Stil: aventură, horror
Națiune: Iraniană
Lungime: 105 min
Regizor: Mani Haghighi

Frumoasele zile din Aranjuez (Les Beaux Jours d'Aranjuez)

Într-o frumoasă zi de vară, un bărbat și o femeie stau pe terasa unei grădini de lângă Paris. Vremea este frumoasă, peisajele uimitoare, locul este idilic pentru o discuție. Subiectul este amplu, abordând amintirile și experiențele din copilărie, precum și diferențele dintre bărbați și femei...

Vârstă: 16+
Stil: dramă
Naționalitate: franceză, germană
Lungime: 97 minute
Regizor: Wim Wenders

Exodul sufletului

Filmul spune povestea a patru muzicieni klezmer americani și a unui muzician rus care decid să-și exploreze rădăcinile europene pentru a descoperi originile muzicii lor și pentru a afla mai multe despre ei înșiși și despre evreimea lor prin intermediul trecutului părinților și bunicilor lor. Acest film este despre căutarea identității.

Vârstă: 12+
Stil: documentar, muzical
Naționalitate: maghiară
Lungime: 95 minute
Regizor: Csaba Bereczki

Bazilicile papale

Bazilicile papale ca niciodată! În acest documentar de neegalat, sunt dezvăluite cele mai magnifice bazilici din lume: Bazilica Sfântul Petru, Bazilica Lateran, Bazilica Santa Maria Maggiore, Bazilica Sfântul Paul în afara zidurilor și operele de artă pe care le conțin. Filmul prezintă bazilicile papale din perspective inedite, folosind tehnologii 3D și 4K de ultimă generație. Versiunea dublată în limba maghiară a filmului este distribuită de Pannonia Entertainment.

Vârstă: 12+
Stil: documentar
Națiune: italiană
Lungime: 80 minute
Regizor: Luca Viotto

(Sursa imaginii de copertă a proiecțiilor cinematografice săptămânale)
(Povești ale proiecțiilor cinematografice săptămânale aici și aici)

//milos//