Proiecții cinematografice săptămânale (din 16.02.2017) - Premiere fenomenale la orizont!Proiecții cinematografice săptămânale - din 16 februarie 2017

Încă o săptămână, încă un set de filme care să atragă spectatorii în cinematograf. Este corect să spunem că această săptămână va fi cea mai uimitoare săptămână de deschidere a anului 2017 de până acum, dar dacă ne uităm la întregul an trecut, nu este sigur că vom găsi un line-up similar. Nu mai puțin de 8 producții vor avea premiera în Ungaria în această săptămână, inclusiv câteva filme nominalizate la Oscar. Dar haideți să vedem ce ne așteaptă în această săptămână, de joi, cu noile lansări cinematografice săptămânale!

Leu (Lion)

Un băiețel de cinci ani se pierde pe străzile din Calcutta, la o mie de kilometri de casă. Supraviețuiește multor greutăți, până când soarta sa ia o întorsătură bună: este adoptat de un cuplu din Australia. 25 de ani mai târziu, devenit adult, pornește în căutarea familiei sale pierdute.

Limita de vârstă: 16+.
Stil: dramă
Națiune: americană, britanică, australiană
Lungime: 129 minute
Regizor: Garth Davis
A produkciót 6 Oscar-díjra is jelölték!

Garth Garth Garth Garth Garth (Garth Garth Garth Garth)

Little, Chiron și Black. Trei nume care marchează trei perioade diferite din viața aceluiași om, trasând cele mai importante părți ale caracterului și dezvoltării personalității sale. Little, un copil mic, locuiește într-o zonă defavorizată din Miami cu mama sa singură și dependentă de droguri. Aici îl întâlnește pe traficantul de droguri Juan, iar bărbatul matur se împrietenește cu un băiat care este un proscris de vârsta lui. Adolescent, Chiron se află în procesul de maturizare sexuală și în căutarea identității sale. În cele din urmă, povestea se încheie cu Black, un adult de treizeci și ceva de ani, care este capabil să se confrunte cu sinele său din trecut și cu traumele sale din trecut.

Limita de vârstă: 16+.
Stil: dramă
Națiune: american
Lungime: 111 minute
Regizor: Barry Jenkins
Producția a fost nominalizată la 8 premii Oscar!

Unremediu pentru bunăstare

Un tânăr director executiv ambițios este trimis de directorul general al unei companii la un centru de wellness idilic, dar misterios, într-o locație izolată din Alpii elvețieni. Dar în curând își dă seama că tratamentele minunate de la centrul spa nu sunt tot ceea ce par a fi.

Limita de vârstă: 16+.
Stil: horror, thriller
Națiune: american
Lungime: 146 minute
Regizor: Gore Verbinski

Gore Verbinskiinski(Gore )

Kenny Wells(Matthew McConaughey) este un prospector din zilele noastre, disperat să facă avere. Este un adevărat visător care nu se teme să facă câteva escrocherii atunci când trebuie. Acum face echipă cu un geolog la fel de nefericit pentru a face o descoperire împreună. Aceștia călătoresc în jungla neexplorată din Indonezia pentru a căuta aur.

Limita de vârstă: 16+.
Stil: aventură, dramă, thriller
Națiune: american
Lungime: 121 minute
Regizor: Stephen Gaghan

Lupta cupumnii

Un profesor entuziast, deși scund (Charlie Day), care a avut puține aventuri în viața lui în afară de a suna clopoțelul dimineața, își concediază din greșeală un coleg. Profesorul (Ice Cube), care și-a pierdut slujba, își pierde și el inhibițiile și decide să se răzbune: îl invită pe profesorul betoy la o bătaie după școală. Vestea luptei iminente se răspândește instantaneu, toate clasele pregătindu-se pentru marea confruntare și nimeni nu se îndoiește de cine va lua bătaie. Nici măcar viitoarea victimă însăși. Dar ce altceva poți face? Se va pregăti astfel încât, dacă va fi nevoit să ia bătaie, măcar să cadă cu demnitate...

Limita de vârstă: 12+.
Stil: comedie
Națiune: american
Lungime: 91 de minute
Regizor: Richie Keen

Paterson (Paterson)

Filmul spune povestea unui șofer de autobuz pe nume Paterson(Adam Driver), care de mult timp cutreieră străzile unui orășel din New Jersey, numit și el Paterson. Locuitorii ciudați ai orașului și întâmplările de zi cu zi îl inspiră pe Paterson să scrie poezii în timpul orelor de prânz pe o bancă de pe stradă. Soția lui, însă, este complet opusă soțului ei: este motivată de schimbare și entuziasm și în fiecare zi pornește la drum cu planuri noi. Cu toate acestea, există o armonie perfectă între ele.

Limita de vârstă: 12+.
Stil: dramă
Națiune: american
Lungime: 113 minute
Regizor: Jim Jarmusch

Templele artei - Botticelli: Infernullui Dante ( Botticelli Inferno)

Acest film oferă o perspectivă asupra unei părți puțin cunoscute din opera unuia dintre cei mai faimoși artiști ai Renașterii, Sandro Botticelli. După succesul mondial al filmelor Codul lui Da Vinci și Îngeri și demoni, a treia adaptare cinematografică a seriei de cărți a lui Dan Brown, Inferno, cu Tom Hanks, a fost lansată în octombrie 2016. Povestea captivantă și mistică este strâns legată de desenele extraordinare ale lui Botticelli din Divina Comedie a lui Dante, pe care le-a realizat timp de un deceniu, în ultimii ani ai carierei sale.

Vârstă: 12+
Stil: documentar
Naționalitate: italiană,germană
Lungime: 95 min
Regizor: italian, german

Coyote

Fülledt forróság, kisvárosi sivárság, kimondatlan társadalmi problémák, hierarchia harcok. Acesta este orașul Tűzkő, undeva în Ungaria, cândva recent. Aici apare Misi, care a moștenit casa și averea bunicului său. Misi este un tânăr dezamăgit, frustrat, mereu pe fugă, care nu-și găsește rolul în viață, în muncă, în relații. Misi începe să construiască casa împreună cu câțiva ajutoare, dar acest lucru ofensează interesele oligarhilor din zonă. Începe o luptă serioasă pentru pământ, dragoste și viață. Misi devine un adevărat coiot în toate sensurile cuvântului. Un adevărat film oriental cu o lume vizuală unică. Regizorul, care este și directorul de imagine al filmului, a folosit o lentilă anamorfică, care are ca rezultat o imagine pe ecran lat și o rezoluție mai bună, mult mai apropiată de viziunea umană.

Vârstă: 16+
Stil: dramă
Națiune: maghiară
Lungime: 126 minute
Regizor: Márk Kostyál

(Sursa imaginii de copertă a proiecțiilor cinematografice săptămânale)
(Povești despre proiecțiile cinematografice săptămânale aici și aici)

//milos//