Proiecții cinematografice săptămânale - din 24 noiembrie 2016Proiecții cinematografice săptămânale - Vine un Moș Crăciun nepoliticos!

Plănuiți să mergeți la cinema săptămâna aceasta, dar nu știți ce să vedeți? Noi vă putem ajuta! Avem Moș Crăciun care ajunge în cinematografe, Naomi Watts într-un thriller, germanii care aduc fericirea pe marele ecran, o producție maghiară incitantă care își dispută atenția spectatorilor și chiar o versiune modernă a poveștii lui Iisus în Ungaria, care, judecând după trailer, pare, ei bine, ciudată... Dar haideți să aruncăm o privire asupra câtorva dintre noile lansări cinematografice de joi, săptămâna aceasta!

Tinder Santa Claus 2 (Bad Santa 2)

Legenda se întoarce în timp ce Willie Soke(Billy Bob Thornton) îmbracă din nou costumul de Moș Crăciun și își aduce stilul Tinder din primul episod. Nimic nu este mai bun decât un Moș Crăciun fără viață pentru a înveseli Crăciunul tuturor! Lui Billy Bob Thornton i se alătură partenerul său de crimă(Tony Cox) și puștiul supraponderal(Brett Kelly). În alte roluri au jucat actrițe strălucite precum Kathy Bates și Christina Hendricks.

Vârstă: 16+
Stil: comedie
Națiune: americană
Lungime: 92 minute
Regizor: Mark Waters

Închideți

Povestea urmărește o mamă, Mary Portman(Naomi Watts), care este lăsată să-și crească singură fiul neajutorat după ce acesta este implicat într-un accident de mașină aproape fatal. Deși fiul a supraviețuit tragediei, tatăl său și-a pierdut viața. Mary primește un băiat orfan, Tom. După ce acesta dispare într-o noapte fără urmă, viața ei se transformă într-un coșmar.

Vârstă: 16+
Stil: thriller, dramă
Națiune: franceză, canadiană, americană
Lungime: 91 min
Regizor: Farren Blackburn

Cum am găsit fericirea pe El Camino (Ich bin dann mal weg)

Când Hape(Devid Striesow), celebrul comediant, se prăbușește pe scenă din cauza epuizării în timpul unei aventuri de o noapte, doctorul său îl sfătuiește să își ia câteva luni de pauză. Bărbatul ascultă: în memoria bunicii sale religioase, decide să parcurgă traseul de pelerinaj al Sfântului Iacob, sau El Camino. Hape, care este puțin obișnuit să se deplaseze, experimentează multe lucruri noi de-a lungul drumului și, inițial, se gândește de mai multe ori să se întoarcă la civilizație. Din fericire, nu toate lucrurile rele i se întâmplă, iar Hape începe să simtă că pelerinajul face o diferență în viața lui.

Vârstă: 12+
Stil: comedie
Națiune: germană
Lungime: 92 minute
Regizor: Julia von Heinz

Polițist Mortem

Eroii poveștii sunt polițiști din Budapesta care îi vânează pe autorii unei serii de crime rituale. Polițiștii, epuizați de investigația lor, sunt atât vânători, cât și sălbatici în acest joc, deoarece victimele sunt toți ofițeri de poliție. În această situație tensionată, agentul Interpol John Moonon(Iván Kamarás), un expert în crime în serie, sosește din Londra și nu este primit cu brațele deschise. Împreună cu căpitanul Rezes, detectivul de la Omucideri, se aruncă în urmărirea făptașilor, uneori rivalizând, alteori umăr la umăr, dar cu o determinare neclintită.

Vârstă: 16+
Stil: acțiune, polițist
Națiune: maghiară
Lungime: 120 minute
Regizor: József Kovalik

Aventurierul abisului (L'odyssée)

Jacques-Yves Cousteau(Lambert Wilson) este una dintre figurile emblematice ale secolului XX, căreia omenirea îi datorează multe. Explorările sale ne-au arătat ce loc minunat este lumea, iar cercetările sale au evidențiat importanța protejării mediului înconjurător. Pe lângă faptul că a petrecut o viață întreagă explorând adâncurile mărilor și oceanelor, a fost în permanență în căutarea locului său în lume, a propriei fericiri și a sensului vieții.

Vârstă: 6+
Stil: biografic, aventură
Națiune: franceză
Lungime: 122 minute
Regizor: Jérome Salle

Statul împotriva luiFritz Bauer (Der Staat gegen Fritz Bauer)

Germania, 1957. Fritz Bauer(Burghart Klauáner), un procuror evreu și social-democrat din Hesse, primește informații cruciale despre locul unde se află Adolf Eichmann(Michael Schenk) și încearcă să deschidă un dosar federal împotriva acestuia. Este complet singur la locul de muncă și nu are niciun sprijin din partea colegilor săi. Bauer nu are încredere în sistemul judiciar german și contactează serviciile secrete israeliene, Mossad...

Vârstă: 12+
Stil: biografic, dramă
Națiune: germană
Lungime: 105 min
Regizor: Lars Kraume

#Jesus - În numele Tatălui meu

Rebelii evrei protestează împotriva subjugării și a asupritorilor. Un bărbat se detașează din mulțime, vorbind în numele iubirii. Ei încep să-l urmeze. Omul se numește Iisus(Oliver Tóth). Popularitatea sa în creștere nu este privită cu ochi buni de guvernator și de liderii religioși. Toate acestea duc la primul proces Conception din lume.

Limită de vârstă: 16+
Stil: dramă, religios
Națiune: maghiară
Lungime: 117 minute
Regizor: Roczó-Nagy Zoltán

(Sursa fotografiei de copertă a proiecțiilor cinematografice săptămânale)
(Povești despre proiecțiile cinematografice săptămânale aici și aici)

//milos//