Proiecții cinematografice săptămânale - din 27 octombrie 2016Proiecțiile cinematografice săptămânale - Ne așteaptă o săptămână mare

Plănuiți să mergeți la cinema săptămâna aceasta, dar nu știți ce să vedeți? Noi vă putem ajuta! Săptămâna aceasta, aveți de unde alege, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Așa că, fără să mai lungim vorba, haideți să aflăm ce vă așteaptă de joi în această săptămână!

Contabilul

Christian Wolff(Ben Affleck) este un geniu al matematicii cu mai mult talent pentru numere decât pentru oameni. Sub masca unui contabil dintr-un orășel, el lucrează ca contabil independent pentru unele dintre cele mai periculoase organizații criminale din lume. În timp ce detectivul Ray King(J.K. Simmons) încearcă să dea de urma bărbatului misterios, Christian acceptă o slujbă legală la o companie de robotică, unde o tânără funcționară de la contabilitate(Anna Kendrick) găsește discrepanțe grave în contabilitate.

Vârstă: 16+
Stil: polițist, dramă
Națiune: americană
Lungime: 128 minute
Regizor: Gavin O'Connor

Gavin O'Connor O'Connor (Gavin O'Connor)

Cinci prieteni, Iulia, Vadim, Nestor, Timotei și Samuel, se cunosc și se iubesc din copilărie și acum decid să se mute împreună într-un apartament. În curând vor vinde marijuana pentru a-și plăti chiria. Dar lumea traficului de droguri poate fi un loc periculos...

Vârstă: 16+
Stil: comedie
Națiune: franceză
Lungime: 102 minute
Regizor: Igor Gotesman

Gruffalo (The Gruffalo)

Un șoricel brun se plimba prin pădure, o vulpe l-a văzut: - Hm, bun de prânz! Să ne adâncim în pădure și să vedem cum șoarecele cu cap mare se descurcă cu vulpea, bufnița, șarpele și, în cele din urmă, cu un Gruffalo înfometat! Cărțile fantastice ale Juliei Donaldson sunt acum în sfârșit disponibile pentru copii în formă cinematografică! Alături de povestea emoționantă a lui Graffaloo, îl veți întâlni pe Ben the Stick, tatăl bățului, pe Bosi, lupul care mânuiește o mătură și pe micul și drăguțul cățeluș Graffaloo.

Vârstă: 6+
Stil: familie, animație
Națiune: britanică, germană
Lungime: 108 min
Regizor: Max Lang și Jakob Schuh

Îngrijitorul

Legendarul actor Sir Michael Gifford(Brian Cox) este un personaj imposibil: nepoliticos cu toată lumea, înjură constant, imprevizibil și, de când a devenit bolnav incurabil, și mai insuportabil. El a alungat deja o serie de îngrijitoare, iar acum are o altă victimă, tânăra actriță maghiară Dorottya(Coco König), care s-a stabilit în Anglia. Ea speră în secret că Sir Michael o va lua sub aripa sa și o va învăța o meserie, dar actorul mai în vârstă este la fel de direct și nepoliticos cu ea cum este și cu el. Dar când Dorottya descoperă că are simțul umorului și că este un mare fan al lui Shakespeare, relația lor se schimbă într-o clipă: Michael se înmoaie, văzând în ambiția ei pe cel care a fost, iar Dorottya își găsește un prieten în vechiul actor. Fiica lui Sir Michael, pe de altă parte, își dă seama de intențiile Dorottya pentru casă și, fără să stea pe gânduri, o denunță. Sir Michael are o cădere nervoasă totală și este spitalizat.

Vârstă: 12+
Stil: comedie
Naționalitate: maghiară, britanică
Lungime: 89 minute
Regizor: János Edelényi

Troli (Trolls)

Trolii sunt personaje mici și colorate, cu ochi mari și păr de bursuc, care trăiesc într-o lume a lor. Dar doi troli sunt forțați să pornească într-o călătorie care îi poartă spre peisaje și aventuri la care trolii nu au visat niciodată - și care cu siguranță le vor face părul măciucă.

Vârstă: 6+
Stil: animație, familie, aventură
Națiune: americană
Lungime: 92 min
Regizor: Mike Mitchell și Walt Dohrn

Moartea în Sarajevo (Smrt u Sarajevu)

Suntem la 28 iunie 2014 în Sarajevo. Hotelul Europa este cel mai bun hotel din oraș, așa că este evident că găzduiește o delegație diplomatică sosită la Sarajevo cu ocazia centenarului izbucnirii Primului Război Mondial. Omer(Izudin Bajrovic), managerul hotelului, pregătește locul pentru oaspeții VIP. Cu toate acestea, personalul este pe punctul de a intra în grevă după luni de zile fără plată. Hatidza(Faketa Salihbegovic), spălătoreasa hotelului, va conduce greva, în ciuda opoziției fiicei sale, Lamija(Snezana Vidovic), care lucrează ca recepționeră.

Vârstă: 16+
Stil: dramă
Naționalitate: franceză, bosniacă
Lungime: 85 min
Regizor: Danis Tanovic

(Sursa imaginii de copertă pentru proiecțiile cinematografice săptămânale)
(Povești despre proiecțiile cinematografice săptămânale aici și aici)

//milos//