Proiecții cinematografice săptămânale - din 29 septembrie 2016Lansările cinematografice săptămânale: șase filme debutează!

Dragi cititori cinefili, săptămâna aceasta aveți de unde alege dacă aveți chef de un film. În total, șase filme debutează săptămâna aceasta în cinematografele maghiare, dintre care trei sunt recomandate de noi. Există un film unguresc cu buget redus, dar puternic, o comedie în coproducție germano-austriacă care a făcut furori la Festivalul de Film de la Cannes și, nu în ultimul rând, o poveste adevărată cu Mark Wahlberg în rolul principal. Dar haideți să aruncăm o privire mai atentă la ceea ce ne așteaptă pentru lansările de joi din această săptămână!

Deepwater Horizon

Mike Williams(Mark Wahlberg) și colegii săi lucrează pe o platformă petrolieră plutitoare undeva în Golful Mexic. Trebuie să își părăsească soția și fiica pentru a lucra aici, dar, în calitate de șef al platformei petroliere, trebuie să o facă. Când șeful companiei petroliere decide să efectueze foraje experimentale în ciuda factorului de risc cunoscut, ceva nu merge bine: o explozie uriașă dă foc întregii structuri. Mike și colegii săi trebuie să scape pentru a rămâne în viață.

/Dezastru american, dramă; 12+/
/Director: Peter Berg/

ToniErdmann (Toni Erdmann)

Winfried Conradi(Peter Simonischek) are un mare simț al umorului în viața lui, motiv pentru care îi place să facă mișto de alții. Inés(Sandra Hüller), fiica sa, este complet opusă tatălui său: cariera ei este în centrul vieții sale. Locuiește în București, unde lucrează la o firmă de consultanță. Cei doi se văd atât de rar, încât sunt înstrăinați. Winfried decide să-și viziteze fiica la București fără preaviz și să repare relația tată-fiică dintre ei. Dar ceea ce are nevoie Inés acum nu este tatăl ei, ci să reușească un contract important. Dar tatăl ei este cel care este motivul pentru care acest lucru eșuează. Dar, chiar dacă acesta o trimite pe Winfried acasă, ea decide să nu renunțe. Atunci Toni Erdmann se naște cu o dantură falsă și o perucă.

/Comedie germană și austriacă, dramă; 16+/
/Regizor: Maren Ade/

The Ernellas la Wolves'

Cu un an în urmă, Ernella (Erika Tankó), Albert(Domonkos Szabó) și fiica lor de 10 ani, Laura(Lujza Hajdu), au părăsit țara în căutarea unei vieți mai bune. Dar nu au reușit să se descurce cu adevărat în Scoția, așa că s-au mutat înapoi. Aceștia apar în toiul nopții în casa surorii lui Ernella, Esther(Orsolya Illyés Török). Eszter, soțul ei, Farkas(SzabolcsHajdu) și fiul lor de 5 ani, Bruno(Zsiga Hajdu), trăiesc în condiții mai bune decât familia de acasă. Cele două familii nu se înțeleg bine, se ceartă pentru orice și nu se pot pune de acord asupra a nimic.

/Comedie maghiară, dramă; 16+/
/Regizor: Szabolcs Hajdu/

Fata cu toatedarurile

Povestea are loc într-un viitor apropiat, când omenirea a fost aproape exterminată de o infecție fungică mutantă care distruge liberul arbitru și își transformă victimele în instincte carnivore. Într-o bază militară rurală din Anglia, un grup de tineri, infectați cu virusul, dar încă capabili să gândească și să simtă, sunt supuși unui experiment crud de către Dr. Caldwell(Glenn Close) pentru a găsi un leac.

/Horror-thriller britanic, american; 16+/
/Regizor: Colm McCarthy/

(Coloane (col.mc)/ColmMcCarthy (@Colm McCarthy)

Jacob(Asa Butterfield) călătorește pe o insulă mistică unde locuiește Miss Peregrine(Eva Green). Ea poate apărea atât în formă umană, cât și în formă de șoim, iar copiii ei, care trăiesc și ei pe insulă, au alte abilități speciale. Aceste creaturi speciale se află acum într-un mare pericol, de care doar Jacob pare a fi capabil să le protejeze.

/Fantezie americană, aventură; 12+/
/Director: Tim Burton/

Buddhasupărat (Der zornige Buddha)

În Sajókaza, un mic sat din estul Ungariei, János Orsós, un profesor de origine romă, a fondat Liceul budist Dr. Ambedkar pentru a oferi o perspectivă tinerilor romi dezavantajați. Angry Buddha documentează excluderea romilor din societate și încercarea de a schimba acest lucru prin educație și spiritualitate. Fondatorul și directorul școlii, Tibor Derdák, doresc să îi îndrume pe tineri spre o viață pe care și-o aleg singuri și să le dea posibilitatea de a lupta împotriva reacțiilor ostile ale societății.

/Documentar german și austriac; 12+/
/Realizator: Stefan Ludwig/

(Sursa imaginii de copertă a proiecțiilor cinematografice săptămânale)
(Povești despre proiecțiile cinematografice săptămânale aici și aici)

//milos//