Proiecții cinematografice săptămânale - din 3 noiembrie 2016Movie Weekly - Încă un film Marvel la orizont!

Plănuiți să mergeți la cinema săptămâna aceasta, dar nu știți ce să vedeți? Noi vă putem ajuta! Deși nu există o selecție uriașă, este oarecum de înțeles, deoarece filmele Marvel nu îndrăznesc să concureze cu rivalii lor. Așa că haideți să aruncăm o privire mai atentă la ceea ce vă așteaptă de joi în această săptămână!

DoctorStrange (Doctor Strange)

Viața neurochirurgului de renume mondial Dr. Stephen Strange(Benedict Cumberbatch) ia o turnură tragică în urma unui teribil accident de mașină. Incapabil să își folosească mâinile de atunci încolo, medicina convențională îl lasă baltă, iar el găsește ajutor într-un loc improbabil - o enclavă misterioasă din Himalaya numită Kamar-Taj este ultima lui speranță. În curând, Strange își dă seama că acest loc nu este doar pentru vindecare, ci și pentru război: ei trebuie să lupte împotriva unor forțe nevăzute și întunecate care vor să ne distrugă lumea. Doctorul se confruntă în curând cu o alegere: să se întoarcă la vechea sa viață de bogăție și popularitate sau să întoarcă spatele trecutului său și să-și pună noile sale abilități magice în slujba lumii ca cel mai puternic magician pe care lumea l-a cunoscut vreodată.

Vârsta: 16+
Stil: fantezie, acțiune, aventură
Națiune: americană
Lungime: 115 min
Regizor: : Scott Derrickson

Belle și Sébastien - Aventura continuă( Belle et Sébastien, l'aventure continue)

Belle și Sébastien(Félix Bossuet) se confruntă cu noi aventuri și emoții, în care trebuie să își testeze din nou curajul, prietenia și să își dovedească încă o dată umanitatea. Iar în cursul aventurilor lor, secretele familiei lui Sébastien sunt dezvăluite.

Vârstă: 6+
Stil: aventură
Națiune: franceză
Lungime: 97 minute
Regizor: Christian Duguay

Zilele ce vor veni (L'avenir)

Nathalie(Isabelle Huppert) predă filozofia la un liceu din Paris și este pasionată de munca ei și de bucuria de a gândi. Își împarte zilele între muncă, soțul ei, cei doi copii și mama ei deposedată, ajutând în același timp să le deschidă calea studenților săi. Viața ei, aparent echilibrată, se prăbușește când, într-o zi, soțul ei o anunță că o părăsește pentru o altă femeie, după 25 de ani de căsnicie, iar mama ei în vârstă moare. La început speriată de libertatea bruscă pe care o găsește, își dă seama că va trebui să își ia viața de la capăt. Apoi se pare că această călătorie necunoscută pare descurajantă doar la început.

Vârstă: 16+
Stil: dramă
Naționalitate: franceză, germană
Lungime: 100 minute
Regizor: Mia Hansen-Love

Stare pe loc (Rester vertical)

Scenaristul Leo(Damien Bonnard) călătorește în sudul Franței pentru a studia lupii. Pe drum, o întâlnește pe ciobănița cu spirit liber Marie(India Hair). Nouă luni mai târziu, au un copil, dar ea îl lasă cu copilul și cu tatăl ei la fermă. Leo se străduiește să facă față poverii neașteptate a paternității singure, în timp ce se confruntă nu numai cu o criză creativă, ci și cu lucrurile ciudate care i se întâmplă lui și celor din jur.

Vârstă: 18+
Stil: dramă
Națiune: franceză
Lungime: 100 minute
Regizor: Alain Guiraudie

Întâlniri apropiate cu VilmosZsigmond

Documentar despre directorul de imagine de origine maghiară Vilmos Zsigmond, căruia profesia îi datorează foarte mult. În vârstă de 83 de ani, Vilmos Zsigmond este o legendă vie, unul dintre ultimii mari cineaști americani. Zsigmond l-a întâlnit recent pe Pierre Filmon, tânărul regizor francez. Pierre a vrut să facă primul său lungmetraj cu Zsigmond. În timpul pregătirilor pentru film, s-a născut acest documentar, cu cameramanul la celălalt capăt al camerei. Filmările au avut loc la Paris, în California și în Ungaria, între mai 2014 și martie 2016. Este o călătorie magică, în care apar foști colegi, regizori, actori și directori de imagine.

Vârstă: 12+
Stil: documentar
Națiune: franceză
Lungime: 80 min
Regizor: Pierre Filmon

(Sursa imaginii de copertă a proiecțiilor cinematografice săptămânale)
(Povești despre proiecțiile cinematografice săptămânale aici și aici)

//milos//