Proiecții cinematografice săptămânale - din 6 octombrie 2016Proiecțiile cinematografice săptămânale: este săptămâna basmelor!

Anul acesta, am declarat deja că 2016 este Anul basmului. Cel mai recent exemplu în acest sens este aici, întrucât șase noi producții vor fi proiectate în cinematografe în această săptămână, inclusiv nu mai puțin de trei basme animate. De asemenea, va exista viață și în afara desenelor animate, dacă aveți chef de un film mai serios. Vor fi prezentate un thriller american cu Emily Blunt, o coproducție suedezo-olandeză a unui film de familie și un documentar italian. Dar haideți să aflăm puțin mai multe despre ce ne așteaptă la lansările cinematografice de joi din această săptămână!

Petrecereacârnaților

Condus de un cârnat, un grup de gurmanzi a căror casă este raftul supermarketului decide să afle adevărul despre ei înșiși, ce se întâmplă cu adevărat atunci când cumpără pe cineva din magazin și ce înseamnă viața lor.

Fata dintren (The Girl on the Train)

Rachel(Emily Blunt) ia trenul spre oraș în fiecare zi și trece de două ori pe zi pe lângă vechea ei casă. Casa în care locuiește fostul ei soț(Justin Theroux) împreună cu noua lui soție(Rebecca Ferguson) și cu copilul lor recent născut. Rachel nu reușește să renunțe la trecut și, în timp ce încearcă să-și aline durerea cu alcool, inventează povești despre un cuplu tânăr pe care îl zărește într-un tren care așteaptă. Ea își imaginează că Megan (Haley Bennett) și Scott(Luke Evans) au o viață perfectă: frumoși, îndrăgostiți și fideli unul altuia.

Kubo și cele douăsfori

Kubo locuiește într-un mic sat rural și își petrece zilele îngrijindu-și mama, fără să se preocupe prea mult de el însuși. Viața lui liniștită și pașnică de zi cu zi este tulburată atunci când o fantomă din trecut îl vizitează pentru a se răzbuna pe vechea sa răzbunare. Kubo trebuie să scape. Între timp, el descoperă că tatăl său a fost de fapt cel mai mare samurai pe care lumea l-a cunoscut vreodată și că armura sa magică îl poate proteja de greutățile care îl așteaptă...

RockBone (Rock Dog)

Când un radio cade din cer direct în mâinile unui mastiff tibetan, acesta își părăsește casa și decide să-și îndeplinească visul de a deveni muzician. Această determinare pune în mișcare o serie de evenimente complet neașteptate...

/Animare americană și chineză; 6+/
/Regizor : Ash Brannon/

Petrecere în pijamale (Siv sover vilse)

Pentru Siv, în vârstă de șapte ani, este prima dată când nu a dormit acasă. Își petrece seara în casa noii sale prietene Cerisia, ceea ce se anunță a fi foarte interesant. La începutul serii, multe lucruri încep să i se pară ciudate, mâncare exotică, animale etc. Noaptea, apartamentul deja neobișnuit începe să îi dezvăluie toate secretele sale.

/Familie suedeză și olandeză; 6+/
/Direcție: Catti Edfeldt și Lena Hanno/

Foc pe mare (Fuocoammare)

În ultimii ani, insula Lampedusa a fost de nenumărate ori în atenția presei, deoarece insula siciliană a devenit un centru important al crizei imigranților din Mediterana. În speranța unei vieți mai bune, sute de mii de refugiați din Africa și Orientul Mijlociu au ajuns pe insulă, care are o populație de puțin sub 6.000 de locuitori. Gianfranco Rosi a petrecut mai multe luni în Lampedusa pentru a înregistra evenimentele cu aparatul său de fotografiat, prezentând în același timp cultura și viața de zi cu zi a comunității siciliene. În filmul său, el oferă o perspectivă asupra vieții de zi cu zi a localnicilor și a luptei pentru supraviețuire a sutelor de refugiați care sosesc pe insulă în fiecare săptămână. Pe lângă aceasta, îl întâlnim pe Samuele, un băiat de 12 ani care, contrar tradiției maritime locale, își găsește adevărata identitate pe uscat.

/Documentar italian și francez; 12+/
/Director: Gianfranco Rosi/

(Sursa imaginii de copertă a proiecțiilor cinematografice săptămânale)
(Povești despre proiecțiile cinematografice săptămânale aici și aici)

//milos//