Proiecțiile cinematografice ale săptămânii: concurenții la Oscar!Proiecții cinematografice săptămânale - din 8 septembrie 2016

S-a întors la școală, ceea ce, în cercurile cinematografice, înseamnă că diversele candidate la Oscar încep să ajungă încet-încet în cinematografe. Și aici nu vorbim despre producția "Pisica", cu Kevin Spacey în rolul principal, ci despre alte două filme iconice bazate pe o poveste adevărată, realizate de Meryl Streep și Tom Hanks. Dar haideți să aruncăm o privire mai atentă la ceea ce ne așteaptă pentru lansările de joi din această săptămână!

Florence: Vocea imperfectă (Florence Foster Jenkins)

Moștenitoarea newyorkeză Florence Foster Jenkins(Meryl Streep) visează să devină cântăreață de operă, dar nu are talent pentru asta... de fapt, vocea ei este pur și simplu îngrozitoare. Managerul și soțul ei, St. Clair Bayfield(Hugh Grant), va face orice pentru a o scuti de o dezamăgire crudă.

/Realizator: Stephen Frears, dramă și comedie biografică britanică; 6+/

Sully- Miracolul de pe râul Hudson ( Sully)

La 15 ianuarie 2009,căpitanul Chesley "Sully" Sullenberger (Tom Hanks) a aterizat în mod miraculos un avion de pasageri deasupra orașului New York după o coliziune cu o pasăre pe râul Hudson, salvând viața a 155 de persoane. Incidentul a devenit o senzație mediatică, dar o anchetă aviatică a scos la iveală o serie de erori profesionale care au dus în cele din urmă la retragerea căpitanului Sully.

/Director: Clint Eastwood, dramă biografică americană; 12+/

Nouă vieți

Tom Brand(Kevin Spacey) este un miliardar nesăbuit. Compania sa, FireBrand, este pe cale să facă cea mai mare explozie din istoria sa: termină construcția celui mai înalt zgârie-nori din emisfera nordică. Obsesia lui Tom pentru muncă îl îndepărtează de frumoasa sa soție Lara(Jennifer Garner) și de fiica sa Rebecca(Malina Weissman). Rebecca împlinește în curând 11 ani și, ca în fiecare an, își dorește un singur lucru: o pisică. Tom nu suportă pisicile, dar nu are nici timp și nici darul, iar întâmplarea îl aduce la un magazin de animale de companie pitoresc, unde excentricul proprietar al magazinului, Felix Perkins(Christopher Walken), îi vinde o pisică maiestuoasă, Mr. Furry. În drum spre casă, Tom are un accident teribil și renaște în corpul pisicii...

/Director: Barry Sonnenfeld, comedie americană de familie; 6+/

Spune castravete! (Des nouvelles de la planete Mars)

Philippe Mars(Francois Damiens) este divorțat, are doi copii și o slujbă stabilă de analist. Întotdeauna vrea să mulțumească și să-i mulțumească pe toți, iar calitatea sa de bază este înțelegerea. Dar cu oamenii din jurul lui, nu este ușor. De exemplu, fiul său Gregoire(Tom Rivoire), în vârstă de 13 ani, devine un vegetarian obsedat, iar fiica sa Sarah(Jeanne Guittet), în vârstă de 17 ani, își subordonează totul temeiurilor școlare și carierei. La serviciu, ea lucrează cu Jerome(Vincent Macaigne), un bărbat instabil mintal care, într-un acces de furie, aproape falimentează întregul birou.

/Realizator: Dominik Moll, comedie franceză și belgiană; 16+;/

(Sursa imaginii de copertă a proiecțiilor cinematografice săptămânale)
(Povești despre proiecțiile cinematografice săptămânale aici și aici)

//milos//