Starul din Forrest Gump își mărturisește credința în DumnezeuStarul din Forrest Gump își mărturisește credința în Dumnezeu

Actorul Gary Sinise, cel mai bine cunoscut ca locotenentul Dan, a avut un moment de cotitură în viața sa după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. Soția sa l-a apropiat de Biserica Catolică și, surprinzător pentru familia sa, s-a căsătorit de Crăciun. Actorul, care a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, a scris despre convertirea sa în autobiografia sa. "Nu a spus-o niciodată,dar cred că s-a împăcat cu Dumnezeu", este ceea ce spune Tom Hanks, care a jucat în filmul Forrest Gump, despre locotenentul Dan.

Istenbe vetett hitéről vallott a Forrest Gump sztárja

Actorul premiat cu Oscar nu s-a înșelat cu mult, deoarece Gary Sinise, care l-a interpretat pe locotenentul Dan, l-a luat pe Dumnezeu în suflet la câțiva ani după filmul din 1994, deși la câțiva ani buni după ce filmul a fost lansat. Sinise, în vârstă de 66 de ani, vorbește, de asemenea, despre călătoria sa către religia catolică în autobiografia sa recent publicată, Grateful American. El a mărturisit despre credința sa în mai multe rânduri, cel mai recent într-un interviu acordat Catholic News Service. Soția sa, Moira Sinise, juca într-o piesă de teatru la sfârșitul anilor 1990(The Playboy of the Western World) și se temea că rolul ei o va face să recidiveze în dependența de alcool, așa că a apelat la un grup de Alcoolici Anonimi (AA) pentru ajutor.

"Odată a mers la o biserică catolică și a întrebat o doamnă franceză unde poate găsi o întâlnire AA. Ea i-a spus: "Ar trebui să fii catolic". În acel moment, ceva s-a schimbat în el."

- a spus el despre soția lui Sinise, adăugând că Moira nu a fost crescută într-o educație religioasă. Deși mama ei era încă catolică, nu-și mai practica credința. Moira a călătorit apoi cu copiii în Carolina de Nord, unde soțul ei filma. Când au ajuns acolo, un uragan a forțat evacuarea orașului, pe care l-au părăsit cu mașina.

"Când eram în drum spre Charlotte și uraganul era în spatele nostru, soția mea s-a întors spre mine și mi-a spus că va fi catolică."

- a spus Sinise. Deși soțul ei a râs la început, Moira chiar a făcut acest lucru și, după ce au ajuns acasă, a început să meargă la școala religioasă și și-a înscris copiii la o școală catolică. Familia mergea la Liturghie împreună, iar în 2000, Moira s-a căsătorit de Paște. Deși Gary mergea la biserică împreună cu familia, după atacurile teroriste din 2001, locul a devenit un adevărat "acasă" pentru el. Cu toate acestea, a așteptat aproape zece ani pentru a se căsători.

"Am ținut secret față de familia mea că mă duc la biserică. În 2010, în ajunul Crăciunului, le-am spus că ar trebui să mergem la Morton's Steakhouse pentru o cină de sărbători. Apoi, când am ajuns la biserică, toată lumea ne-a întrebat ce facem acolo. Am spus să mergem înăuntru. Am intrat și preotul ne-a binecuvântat. A fost minunat."

Pentru Gary Sinise, caritatea a devenit importantă alături de credință. El spune că atacurile teroriste din 2001 i-au schimbat viața. Această tragedie teribilă l-a făcut să vrea să-i ajute pe alții. Îi place să viziteze soldații și să strângă fonduri pentru ei prin concerte, trupa sa, care poartă numele de Locotenent Dan, a înființat un cămin pentru veteranii răniți și ajută la educarea copiilor irakieni.