Știați că? Matrix a fost întotdeauna un campion al transgenderismuluiȘtiați că? Matrix a fost întotdeauna un campion al transgenderismului

De la primul lor efort regizoral, Fullness, până la Sense8 de la Netflix, frații Wachowski, care au suferit o operație de schimbare de sex, au portretizat în mod constant eroi care și-au reexaminat propria identitate și au luptat împotriva unei puteri opresive care îi împiedica să se realizeze. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că teoria conform căreia Matrix este de fapt o alegorie a transgenderismului a fost avansată din ce în ce mai mult de-a lungul timpului. Iar Lilly Wachowski a confirmat acum acest lucru în cel mai recent episod al Clubului de film Netflix.

Mátrix (1999)

"Mă bucur că această teorie devine din ce în ce mai răspândită, pentru că aceasta a fost într-adevăr intenția noastră inițială. Dar lumea, în special lumea afacerilor, nu era pregătită pentru asta la acea vreme."

De asemenea, el a adăugat că filmul a fost, într-un anumit sens, despre"dorința de transformare", așa cum este exemplificat de personajul lui Switch, care, deși inițial bărbat, este acum o femeie în Matrix.

"Este o bună întruchipare a ceea ce aveam în minte la momentul respectiv."

- a adăugat el râzând.

"Lana și cu mine am trăit într-o lume în care cuvântul transsexualitate nu exista încă, în care nu exista o cultură despre cum să vorbim despre aceste probleme. Așa că petreceam din ce în ce mai mult timp într-o lume imaginară, și probabil de aceea am fost atât de atrași de science fiction, fantasy, Dungeons & Dragons. Posibilitatea de a ne crea propria realitate a fost ceea ce ne-a atras la început spre cinematografie."

- apoi a aprofundat puțin mai mult aspectele biografice ale Matrix.

https://www.filmezzunk.hu/2020/08/09/13-jelenet-amiket-a-rendezok/

(via IGN Ungaria)