Top 10 filme pe care trebuie să le vadă Liam NeesonCele mai bune filme ale lui Liam Neeson

Actorul nord-irlandez William John "Liam" Neeson, nominalizat la Oscar, sărbătorește cea de-a 68-a aniversare a nașterii sale. După ce a terminat liceul, Liam Neeson a mers la Universitatea Queen's din Belfast pentru a studia fizica și informatica, dar s-a plictisit de bufet și s-a apucat de muncă. A lucrat ca operator de stivuitor la fabrica de bere Guinness și, în cele din urmă, a devenit șofer. Era deja interesat de actorie și, câțiva ani mai târziu, a devenit membru al Abbey Theatre din Dublin. Astăzi are peste 70 de filme la activ, iar noi am ales zece dintre preferatele sale.

Topul nostru se bazează exclusiv pe propria noastră opinie! Am ratat filmul tău preferat al actorului care s-a născut? Vă rugăm să ne anunțați în comentarii, sau Pe pagina noastră de Facebook în comentarii ce producție cu Liam Neeson ți-a plăcut cel mai mult!

Războiul Stelelor - Episodul I - Amenințarea fantomă (1999)

Star Wars Episodul I: Amenințarea fantomă este primul prequel al legendarei trilogii și povestește cum senatorul Palpatine se folosește de Federația Comerțului pentru a-și spori influența politică și cum Consiliul Jedi, cu ajutorul lui Qui-Gon-Jinn și Obi-Wan Kenobi, încearcă să prevină un atac asupra planetei Naboo. Povestea îl prezintă și pe Anakyn Skywalker, care, în copilărie, intră sub aripa lui Obi-Wan Kenobi.

Star Wars I. rész – Baljós árnyak (Star Wars: Episode I – The Phantom Menace, 1999)

Știați că...?

Liam Neeson în rolul lui Qui-Gon-Jinn va fi în mintea tuturor. Există o singură scenă din producție care nu conține efecte vizuale. Compania Fox a controlat cu strictețe chiar și condițiile în care a fost difuzat trailerul. Când un cinematograf canadian a difuzat accidental trailerul cu o zi înainte de termenul limită, distribuitorul a retras drepturile de difuzare a filmului.

9. Non-stop (2014)

Bill Marks (Liam Neeson), polițistul aerian însărcinat cu securitatea pe un zbor non-stop între New York și Londra, primește într-o dimineață un mesaj amenințător: fie 150 de milioane de dolari sunt transferați într-un anumit cont bancar, fie unul dintre pasagerii avionului moare la fiecare 20 de minute. Marks încearcă să salveze viețile pasagerilor, dar după prima crimă, panica izbucnește și toată lumea îl suspectează că a deturnat avionul.

Non-stop (2014)

Știați că...?

Deși Liam Neeson vorbește cu accent irlandez în toate filmele sale, doar câteva - inclusiv acesta - explică de ce. În timpul filmării scenei finale, Liam Neeson a suferit un atac cerebral minor, dar a continuat să lucreze.

8. The A-Team (2010)

După o misiune care a mers prost, unitatea specială A-Team este acuzată de crime pe care nu le-a comis. Echipa sfidează ordinele și își urmează propriul drum, condusă de colonelul Hannibal Smith. Alături de oamenii săi, chipeșul locotenent Peck, durul de luptă sergent Baracus și pilotul nebun Murdock, are un singur scop: să reabiliteze numele echipei o dată pentru totdeauna. Dar are mult de lucru, deoarece un detectiv al poliției militare este pe urmele lui.

A szupercsapat (The A-Team, 2010)

Știați că...?

Marca înregistrată a lui Hannibal Smith este fumatul unui trabuc. Liam Neeson, care îl interpretează, a renunțat la fumat după multe decenii. Inițial, a fost planificată o continuare a filmului, dar proiectul a fost abandonat din cauza încasărilor mici la box office.

7. Omul necunoscut (Unknown, 2011)

Un doctor care se îndreaptă spre o conferință are un accident și intră în comă. Când se trezește, este surprins să descopere că cineva i-a furat identitatea. Nici măcar propria lui soție nu-l recunoaște. Încearcă să demonstreze cine este cu ajutorul unei tinere femei.

Ismeretlen férfi (Unknown, 2011)

Știați că...?

Interesant este faptul că data de naștere de pe pașaportul lui Martin Harris este 7 iunie, aceeași zi în care s-a născut Liam Neeson, cel care interpretează personajul. Filmul a fost inspirat de romanul lui Didier Van Cauwelaert, "Out of My Head".